10 znakova da će vaša veza trajati zauvijek

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Svaka smislena veza počiva na ideji o ljubavi koja traje zauvijek. Vaša će veza trajati ako vaše međusobno povjerenje, poštovanje i ljubav s vremenom budu rasli. Kako vrijeme prolazi, upoznat ćete partnerove navike i interese, dobre i loše strane, shvatiti odgovara li vam i osjećate li se dobro u vezi. I dok nitko sa sigurnošću ne može reći što bi budućnost mogla donijeti, postoje znakovi koji govore hoće li vaša veza izdržati test vremena. Vrijeme će pokazati jeste li s pravom osobom uz koju možete biti najbolja verzija sebe i ostvariti svoje snove ili ćete početi osjećati da to ipak nije to. Ovo su znakovi da će vaša veza trajati zauvijek…

Znakovi da će vaša veza trajati

1. Imate kvalitetnu komunikaciju

Parovi koji učinkovito komuniciraju mogu ostvariti bolju vezu i povezanost. Ako ste vi i vaš partner stvoreni jedno za drugo, moći ćete lijepo komunicirati, slušat ćete jedno drugo. Biti dobar slušatelj važna je karakteristika dobrog partnera i način iskazivanja poštovanja. Komunikacija je više od zajedničkog zabavljanja, uključuje i iskren i otvoren razgovor o vašim životnim odlukama, dobrim ili lošim osjećajima. Ako partner nema potrebu i ne može otvoreno izraziti svoje osjećaje i želje, pa i ne želi voditi ozbiljnije razgovore, to obično prije ili kasnije dovodi do problema u vezi. Ako gleda po mobitelu dok govorite i ne gleda vas u oči, ne shvaća ozbiljno razgovore, nema tu ozbiljnog materijala za vječnu ljubav.

2. Možete računati jedno na drugo

Ako često nije dostupan kada ga trebate, moguće da je riječ o nepouzdanoj i nedosljednoj osobi kada je riječ o posvećenosti vezi. Ako osjetite da je vaš partner dosljedan i pouzdan, da se možete osloniti i možete računati jedno na drugo, trudite se biti tu jedno za drugo i u dobrim i u lošim vremenima, to je važan znak koji pokazuje da bi veza mogla imati svijetlu budućnost i trajati zauvijek. Ako se međusobno podržavate u trenutku nevolje, to je vrlo dobar znak dublje ljubavi.

3. Zajedno rastete – znakovi da će vaša veza trajati

U kvalitetnoj vezi zajedno ćete rasti, a parovi koji zajedno rastu, ostaju zajedno. Ako slavite međusobna postignuća i međusobno se motivirate da budete još uspješniji, bez osjećaja ljubomore ili nesigurnosti, ako volite zajedno isprobavati nove stvari, sve je to je pozitivan znak. Budite jedno drugom ohrabrenje i slavite međusobna postignuća, jer ljudi s pouzdanim partnerima mogu biti vrhunski u svojoj profesiji. Ako vas partner na bilo koji način traži da odustanete od sebe, nezadovoljstvo nikad neće nestati i pitanje je koliko će veza trajati.

4. Uz partnera se osjećate ugodno

Ako se partner ponaša tako da u vama izaziva lijepe osjećaje i sigurnost u vašu vezu, ako se uz njega osjećate ugodno, ne muče vas osjećaji straha i ljubomore, veselite se zajedničkom druženju, onda vaša veza stoji na dobrim temeljima i dijelite lijepe osjećaje. Ovo je dobar znak, a u kojem će smjeru veza otići, pokazat će vrijeme.

5. Imate potpuno povjerenje jedno u drugo

Nijedan kvalitetan odnos ne može opstati bez međusobnog povjerenja i poštovanja. Jedino ispravno ponašanje u vezi je kada partner cijeni vaše mišljenje i tretira vas kao ravnopravnu osobu. Povjerenje je jako važno, a svi znamo da je jednom izgubljeno povjerenje teško vratiti. Ako vi i vaš partner sumnjate jedno u drugo, to nikako ne može biti dobar znak i može voditi toksičnim ponašanjima.

6. Uz partnera ste najbolja verzija sebe

Vaš vas partner može nadahnuti da budete najbolja verzija sebe. Uz dobrog partnera nećete se osjećati loše zbog svojih nedostataka. Čak što više, naučit ćete ih prihvatiti i pretvoriti ih u svoje prednosti. Nikad ni zbog koga ne pokušavajte biti netko drugi, nećete se osjećati ugodno sami sa sobom, a ni drugi s vama. To ne vodi vezi koja traje zauvijek.

7. Međusobno se poštujete i lako opraštate

Kako je već spomenuto, uzajamno poštovanje važan je temelj svakog odnosa. U zdravoj vezi parovi ne bi trebali postati neugodni niti ako se dogodi svađa. Usponi i padovi su normalni, ali način na koji rješavaju sukob govori mnogo o njihovoj vezi. Snažan pozitivan znak za parove je ako ne zaborave poštovati jedno drugo ni tijekom svađe. Veza u kojoj partneri jedno drugom lako opraštaju obično traje dugo. Ljutnja izaziva negativne emocije, ali ako i tada osjećate međusobnu privlačnost i ljubav, vaša veza ima snagu i ozbiljan potencijal.

8. Dijelite slične vrijednosti i ciljeve

Ovo je važan čimbenik u određivanju trajanja veze. Dugoročno gledano, trebali biste dijeliti slične vrijednosti i ciljeve, inače sve zajedno nema smisla. Ako imate različite stavove o zasnivanje obitelji, kupnji nekretnine, djeci, mjestu stanovanja, onda zajednička priča nema puno smisla. Ako se u osnovi ne slažete oko važnih životnih pitanja, nemojte očekivati da će se vaš partner nekad kasnije predomisliti. Kako biste izbjegli ozbiljne probleme, preporučujemo da poznate partnerove vrijednosti i ciljeve. Ako su vaši budući ciljevi i planovi usklađeni, imate temelje da vaša veza traje čak i cijeli život.

9. Dijelite osobnosti koje se nadopunjuju

Ne morate se savršeno slagati sa svojim partnerom, savršenstvo ne postoji. Važno je da ste usklađeni i da dobro funkcionirate zajedno, da se međusobno nadopunjujete. Međutim, ako vas kod njega nešto posebno smeta, to može predstavljati problem u vašem budućem zajedničkom životu.

Povezano: 12 stvari koje čini muškarac koji zaista voli

10. Ne radi se samo o seksu

Veze koje započnu seksom i izgrađene su isključivo na seksu obično brzo završavaju. Fizička intimnost dolazi u različitim oblicima, a svi si važni. Fizička privrženost pokazuje se i poljupcima, držanjem za ruku, zagrljajima i drugim malim, a tako značajnim, fizičkim dodirima koji vezu održavaju čvrstom. Seks bi trebao biti potvrda ljubavi i privrženosti, a ne jedino što čini vašu vezu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI