3 fora ideje kako pokloniti novac bez da ga samo uručite

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako pokloniti novac na originalan način

Novac se posebno često poklanja mlađoj populaciji jer se njihovi ukusi i želje stalno mijenjaju. No čak i ako ne planirate pokloniti novac ovog Božića, zasigurno ćete se naći u prilici kada je on najbolji poklon. Poput vjenčanja ili diplome. Evo kako pokloniti novac sljedeći put kada se upravo na takav poklon odlučite.

Posebne kutije

Ako osoba štedi za neku priliku i svima je rekla da želi novac, najlakše ga je staviti kuvertu i reći “izvoli”. No, u moru takvih darova budite originalni. Naposljetku, novac kao poklon se brzo zaboravi, bez obzira koliko osoba bila zahvalna što ga je dobila. No način na koji ste ga uručili zasigurno će dugo pamtiti. Ako je u pitanju prilika poput putovanja nabavite kasicu prozirnog tipa gdje se u pozadini vidi neki poznati grad. Za mlađe generacije možete dati izraditi personalizirane kasice s njihovim imenom.

Ako je u pitanju studij, napravite kutiju kao onu za diplomu i tako ga uručite, uz čestitke i poruke ohrabrenja i motivacije. Možete novac staviti i u kutiju od pizze ili nekog fast fooda ako znate da osoba obožava baš tu hranu ili u bombonijeru umjesto čokolada (koje ćete sami pojesti). Sigurno neće očekivati da je unutra nešto drugo!

Aranžmani

Ako želite nešto originalno, ali ne predjetinjasto, aranžmani su odličan način kako pokloniti novac. Pri tom ne mislimo da kupite buket cvijeća i u njega ubacite kuvertu. Danas postoje brojni brendovi koji izrađuju aranžmane sa stvarima koje osoba voli. Tako se uz cvijeće (koje je najčešće umjetno pa će buket zauvijek trajati) dodaju čokolade, šminka i druge sitnice, pa zašto ne bi i novac. Papirnati novac se lijepo može urolati da “glumi” latice. Možete se i sami okušati u izradi. Druga, također lijepa i jednostavna opcija su baloni. Ubacite novac , šljokice i druge sitne ukrase i napušite balone!

Origami DIY

Još jedan originalan način kako pokloniti novac je da ga “pretvorite u nešto drugo”. Ovako ujedno dajete do znanja osobi koju darujete da ste se zaista potrudili. Obično se radi origami u obliku srca, a donosimo kratki video tutorial kako to izvesti:

Što god poklanjate, svakako osobi dajte do znanja da je unutar poklona novac ako je u žurbi ili ne namjerava odmah pogledati, kako ga ne bi slučajno bacila.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI