3 načina kako izgledati elegantno u trapericama

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Može li se i kako izgledati elegantno u trapericama

Razlog zašto modni stručnjaci ne vole traperice kada slažu elegantan look je njihova prevelika uporaba. Gotovo da nema osobe na svijetu – od žena, muškaraca, djece pa do beba koji ne nose traperice. Time one nepravedno gube na vrijednosti, jer elegancija ujedno znači i posebnost, nešto drugačije. Kako onda izgledati elegantno u trapericama?

Znajte koje traperice izbjegavati

Ponekad je lakše osvijestiti što nije preporučljivo nositi, kako biste odabrali ono što jest. Savjetnica za eleganciju, Anna Bey tvrdi kako su traperice mrkva kroja model koje nikako ne biste trebali nositi. “Lijepo pristaju visokim ženama dugih nogu, a većina nas nije tako građena. Ostali u njima izgledamo ‘zdepasto’, šire i niže nego što jesmo”, objašnjava. Posebice je ih većinom nosimo na tenisice, “ugg” čizme, balerinke. Stoga, ako već nosite skinny traperice, neka to bude uz malo veću petu ili unutar čizmica.

Uz njih, na listi “anti elegantnih” traperica nalaze se i boyfriend stil traperica, podrapane i “mom jeans” visokog struka koji je često naboran što zasigurno ne laska vašoj figuri.

Investirajte u dobre hlače

Omiljene traperice čuvajte za neformalne prilike, šetnje i lijene nedjeljne kave. A kad idete na važan event, zabavu ili večeru birajte profinjene hlače. Idealno one koje su šivane po mjeri, ali i u dućanima možete pronaći pravi fit. Ono što je crna u svijetu haljina, kod hlača je to – bijela. Umjesto klasičnih traperica odaberite bijele traperice, a  idealno bijele hlače. Zapravo ih je i lakše kombinirati od klasičnih plavih traperica. Kada vam je donji dio tijela u bijeloj kombinaciji, gore nema što vam ne pristaje. Sve boje idu uz bijelu. Ako vam to nije prvi izbor ili se bojite mrlja koje se neće dati oprati, druga opcija je tamno plava boja. Elegantno izgleda i na trapericama i na drugim modelima hlača. No prednosti nastojite dati hlačama za koje je važno i da su besprijekorno ispeglane i od kvalitetnog materijala.

 

Kombinacije uz koje ćete izgledati elegantno u trapericama

Kada žena ima stila i odjeću nosi s dozom samopouzdanja, i traperice mogu biti elegantan izbor. Stvar je samo kako ih kombinirate. Dobar izbor za polu-formalna događanja i mjesta su izrazito tamno plave traperice s laganim trapez krojem. Mogu biti visokog ili klasičnog struka. Na njih nabacite cipele ili čizmice s višom petom koje bi se trebale samo malo nazirati ispod nogavica. Tako će vam noge izgledati duže, a vi elegantnije, bez obzira koji oblik tijela imate. Također, možete nabaviti vrlo tamne skinny traperice od kvalitetnog materijala, bez puno elastina. Takav model idealan je za jesen i zimu za čizme do koljena ili iznad i uz potpeticu. Na to nabacite slojeviti kaput i kombinaciju košulje i veste. Idealan elegantan izgled za vanjska događanja ili šetnju gradom. Ljeti nabavite koju haljinu od trapera, a kvalitetne traperice odlične su i za žene zrelije dobi koje se žele odijevati mladenačko, ali  “s ukusom”.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI