3 načina kako osjećaj usamljenosti pretvoriti u optimizam i ushićenost

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pobijedite osjećaj usamljenosti

Tečajevi osobnog razvoja uče nas da postoje situacije koje su djelomično ili potpuno u našem krugu utjecaja te one na koje ne možemo utjecati. Srećom, osjećaj usamljenosti nešto je na što možete u potpunosti utjecati. Ako promijenite mindset, poduzimate akcije koje stvaraju prilike, uskoro ćete ga zamijeniti drugim, puno ljepšim osjećajima.

Stvorite prilike

Znate onu izreku: “bez obzira koliko loš dan imaš – obuci se, našminkaj i izađi.” Mala je šansa da će se nova ljubav dogoditi tako da vam pokuca na vrata. Puno je veća da ćete je sresti ako naprosto – izađete. Bilo da tražite novog partnera, prijatelje ili posao, bez obzira koji je razlog vaše usamljenosti, izlazak i promjena rutine je must do. Srećom, eventi se ponovo organiziraju, kao i razna druženja, stoga je vaša nova aktivnost udaljena samo jedan klik. Isprobajte evente poput speed datinga, gdje uživo u kratkom roku upoznajte više potencijalnih partnera (ili prijateljica – isprobajte female speed friending).

Promijenite mindset

Osjećaj usamljenosti nije ugodan, ali u njemu se mogu kriti odgovori i spoznaje koje će vam život promijeniti. Stoga, ako vas ovakav osjećaj prati privremeno, iskoristite to vrijeme i posvetite se sebi i svom rastu. Moguće i da ne znate odakle vam se javlja taj osjećaj, posebice ako već jeste u vezi i imate društvo oko sebe. U svakom slučaju, pitajte se što je to što vam nedostaje, što trebate i želite. Stavite sve misli i osjećaje na papir. To će vam pomoći doći do izvora usamljenosti. I najvažnije od svega – prestanite gledati na usamljenost, odnosno samoću kao na nešto negativno.

Društvo nam nameće da, ako nismo u paru, nismo potpuni.

Stoga mnoge žene trpe loše odnose kako bi izbjegli odbačenost i samoću. Potrebna je hrabrost i odvažnost da odlučite biti sami i sretni, ako je alternativa, u društvu i nesretni. Kada shvatite da ste sami sebi dovoljni i istinski sretni, paradoksalno, vjerojatno ćete uskoro upoznati nekoga. Jer sretni ljudi privlače sretne ljude. Ne možete na razini negative i lošeg raspoloženja upoznati nekoga. Odnosno možete, ali jedino istu takvu osobu, a to sigurno ne želite. Posložite misli, ponašanje, ali i energiju onome što želite, pa ćete to i privući.

Okupirajte se

Jednako je važno osjećati se dobro u tišini kod kuće, kao i to da povremeno izađete s društvom. Napravite balans jednog i drugog. Ako imate samo jednu osobu s kojom se rado družite, dogovorite redovite sastanke, zamolite da vas upozna s drugim ljudima, a puno je aktivnosti koje i sami možete napraviti i ujedno izaći iz komfor zone. Poput odlaska u kazalište, restoran ili kino. Dobra ideja je i okupirati se nekim projektom ili stalnom aktivnošću. Poput sporta, volontiranja ili pisanja knjige, zašto ne!

Ako ste već ovisnik o društvenim mrežama, birajte sadržaj koji vam koristi, povežite se s istomišljenicima (super grupa je Female Friender Hrvatska), ne pratite ništa što u vama ne budi dobar osjećaj. Stručnjaci uvijek savjetuju da je jedan od najboljih načina kako se dobro osjećati, taj da provodite što više vremena u prirodi. Rezervirajte jednodnevni izlet, vikend provedite na moru, istražite obližnju šumu ili park. Napravite tjedni plan aktivnosti i poduzmite sve što možete da osjećaj usamljenosti zamijenite mnogo ljepšim trenucima. Bez obzira s kim, gdje i kada to bilo.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI