3 razloga zbog kojih se možete osjećati napuhnuto i što pri tom poduzeti

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


3 razloga zbog kojih se možete osjećati napuhnuto

Udišete previše zraka

Pomalo neobičan, ali itekako moguć razlog zbog kojeg se možete osjećati napuhnuto je previše zraka u organizmu. To ne znači da s namjerom “gutate” previše zraka, već ga, kroz loše navike, unosite više nego je potrebno. Gastroenterolozi navode situacije poput onih da puno pričate dok jedete ili žvačete previše žvakaćih guma. Nastojte sporije žvakati bez da pri tom razgovarate i pratite jesu li se simptomi napuhnutosti smanjili.

Loše se hranite

Nepravilna prehrana uzrok je brojni tegoba pa tako i napuhnutosti. Bilo da konzumirate previše ugljikohidrata ili šećera, pa čak i određenih vrsta povrća, rješenje je loš osjećaj. Karfiol, brokula i prokulice u prevelikim količinama imaju jednak utjecaj na napuhnutost kao i previše tjestenine i kruha. Pokušajte ih konzumirati u prijepodnevnim satima kako biste ih lakše probavili, a svakako pripazite i na količinu, ne samo na vrstu namirnica koje unosite u organizam.

Povezano: Što je superhrana, koje su najbolje namirnice i kako ih uvrstiti u svakodnevnu prehranu

Konzumirate previše mliječnih namirnica

Iako mliječne namirnice mogu biti zdrave i itekako potrebne našem organizmu, isto tako mogu imati i loš učinak, posebice kako starimo. Tako možete jednog dana primijetiti da omiljeni sladoled više ne “sjeda” kao nekad. Ili to da vam jogurt za doručak odjednom ne prija. Razlog je slabljenje enzima koji je zadužen za probavu mliječnih namirnica. Kako starimo, funkcija tog enzima slabi, no rješenje postoji. Ako se ne želite odreći omiljenih mliječnih proizvoda, nabavite suplement koji ćete konzumirati zajedno s mliječnim proizvodima i tako pomoći radu potrebnih enzima.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI