5 modnih pogrešaka zbog kojih djelujete nezgrapno i izgledate starije

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


5 modnih pogrešaka zbog kojih djelujete nezgrapno i izgledate starije

“All black” kombinacije

Jedna od najvećih modnih ljubavi je ona između svake žene i crne boje. Tako dobro pristaje uz sve figure, boje kose, ten, stil. Ipak, s crnom se itekako može pretjerati, ako niste oprezni. Odjeveni od glave do pete u crnu boju možda na prvu djeluje elegantno, ali često odaje upravo suprotan dojam. Samo je nekoliko situacija u kojima takav outfit izgleda sjajno. Obično se radi o odjeći za gala svečanosti, primjerice crni kombinezon od finog materijala u kombinaciji s crnim štiklama. No, u svakodnevnim kombinacijama, ono što je naizgled “siguran odabir” često je onaj koji vas “modno umanjuje”. Mnogo je obožavateljica crne boje, ipak pripazite kada je kombinirate. Dodajte barem tamno sivu ili tamno plavu za lagani vizualni prijelaz. Za veći kontrast, kombinirajte crnu s bijelom ili statement bojom poput žute ili crvene.

“Prevelika odjeća”

Postoji oversized, a postoji i jednostavno prevelika odjeća. Ponekad je teško uočiti razliku pa mislimo da je dovoljno kupiti broj veći za oversized “look”. Ipak, radi se o dva različita kroja, stoga pripazite sljedećeg puta kada krenete u shopping. Čak i ako se osjećate napuhano ili kao da ste se udebljali, primjerice nakon praznika, bolje je ne kupovati veći broj, osim ako ste zaista promijenili konfekcijsku veličinu. Modni stručnjaci često ističu kako je “tailor made” odjeća, ona koje je krojena ili kao krojena po vama najbolji način za istaknuti figuru i izgledati sjajno.

Izgubljeni u dugačkim suknjama

Dolazi nam ljepše vrijeme, a time i potreba za laganijom odjećom. Duge suknje praktične su i nekada popularne, polako se vraćaju na modnu scenu. Ipak, ne preporučuje se nošenje istih, osim ako niste u 20-tima. Naravno da sami birate što želite nositi, no iako praktične, vizualno zaista lijepo pristaju samo do određene dobi. Odličan su izbor za hipijevski look ili casual outfit u mlađim danima, no isto tako vizualno proširuju bokove i “gutaju” figuru stoga nisu najbolji izbor kada želite izgledati kao modni zgoditak!

Krivi okviri

Dioptrijske naočale su nešto što mnoge žene nose svakodnevno i pri tom zanemaruju njihov efekt na cjelokupni outfit i dojam drugih o njima. Odabirom krivog okvira gubite priliku da izgledate sjajno gdje god pošli. Stoga se isplati uložiti vrijeme, energiju pa i novac u odabir najboljih okvira. Osim za dioptrijske, to vrijedi i za odabir sunčanih naočala čija je sezona iza ugla. Trenutno su u trendu robusni, upečatljivi okviri, čak i jarkih boja. Zaboravite na eru tankih, metalni okvira. Oni će vas postariti. Uz pomno odabrane okvire ponekad vam ni make up ne treba da biste izgledali odlično.

Loš odabir obuće

Štikle su odličan način za podignuti svaku kombinaciju. Ipak, ako ne znate hodati u njima, možete imati i najskuplju odjeću, svejedno ćete ostaviti loš dojam. Isto tako, balerinke u nekoj prilici mogu biti top odabir, a u drugoj narušiti cijeli outfit. Često, dok pomno biramo odjeću, zaboravimo obratiti pažnju i na prikladnu obuću te obujemo prvo što nam je pri ruci. Samo zato što posjedujete crne, elegantnije tenisice, to ne znači da one pristaju na baš sve i da su siguran odabir uz gotovo svaki outfit. Ako želite modno zasjati, ne zaboravite uvijek odabrati obuću koja je najbolji fit uz ono što ste odjenuli.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI