5 neuobičajenih stvari koje će vam pomoći da se još više zbližite s partnerom!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kako da se zbližite s partnerom

Bez obzira koliko ste dugo u vezi ili braku i u kakvom ste trenutno odnosu, stvari uvijek mogu biti još bolje. Uz ove savjete saznat ćete kako da se zbližite s partnerom i još više učvrstite odnos.

Pitajte nešto novo

Jedna od najvažnijih stvari u svakom odnosu je komunikacija. Kada ste dugo godina s partnerom, ponekad se čini kao da ste prošli već sve teme. Tada je vrijeme za drugačija pitanja koja pružaju odgovore uz koje ćete sigurno naučiti nešto novo o svom partneru. Zabavite se, zapitajte, razmislite zajedno uz pitanja koja će vas još više zbližiti. To mogu biti uobičajene stvari upitane na drugačiji način. Poput toga što bi voljeli raditi na poslu umjesto ovoga što trenutno radite. Ili što bi upotpunilo vaš sljedeći zajednički odmor, a što još nikada niste radili. A možete se poigrati i s nesvakidašnjim pitanjima poput:

  • kada si bio mlađi, što si mislio o vezama/braku
  • da osvojiš milijun dolara, što bi sve napravio/kupio
  • da možeš biti osoba suprotnog spola jedan dan, što bi radio
  • da nema ograničenja, gdje bi sada bio i što bi radio

Mjesečni izlasci

Svi smo se nekako navikli provoditi vrijeme kod kuće, no ponekad je sve što vam treba mala promjena okoline. Plan mjesečnih izlazaka odličan je “začin” svakoj vezi. Jednom mjesečno je dinamika dovoljno rijetka da vam ne dosadi ili vas ne optereti, a imate se čemu veseliti svaki mjesec. To mogu biti aktivnosti poput odlaska u restoran, na kuglanje ili kraći izleti, wellness. Može biti uvijek isto ili različito. A dodatno možete napraviti plan da uvijek aktivnost bira jedna osoba pa će to biti dodatno iznenađenje.

Važnost sitnica

Ne morate potrošiti puno novaca, vremena niti energije da biste nekome pokazali da su vam važni. Posebice onima koje najbolje poznate. Ako znate da vaš partner voli tiha jutra, nastojite sva pitanja/razgovore obaviti nešto kasnije nego biste željeli. Ima li vaš partner omiljeni napitak ili čokoladu, iznenadite ih jedno jutro ili nakon posla upravo s time. Ako u razgovoru čujete da si želi nešto posebno kupiti ili nabaviti, zapišite ili upamtite i iznenadite ih za rođendan ili neku posebnu prigodu.

Prošlost ostavite u prošlosti

Jedna od najboljih stvari koje možete napraviti za svoju vezu je ne spominjati prošle ružne događaje. Znamo da ponekad razgovori mogu biti napeti i lako je posegnuti za adutom greške iz prošlosti. No to vas samo vraća na staro mjesto gdje ne želite biti. I drugoj osobi pokazuje da ipak niste zaboravili/oprostili nešto što ste rekli da jeste. Okrenite se na sadašnje događaje i ponašanja, ukažite na pogreške iz perspektive lošeg postupanja, a ne loše osobnosti. Nikada se ne biste trebali osjećati kao da ste u boksačkom ringu u kojem morate pobijediti protivnika. Upravo suprotno – fokus bi uvijek trebao biti na zajedničkoj izgradnji kvalitetnog odnosa. A u njemu nema prostora za prošle ružne događaje.

Povezano: Rečenice koje nikada nemojte reći partneru i što reći umjesto njih

Osobne granice

Kada se osjećate slobodni s nekom osobom, često imamo osjećaj da možemo reći ili napraviti što god poželimo. I iako vam se čini da sve to “prolazi” kod druge strane, prije ili kasnije uvidjet ćete da to nije tako. Svatko ima osobne granice koje smo više ili manje svjesni. Imate ih vi kao i vaš partner. Za svakog je nešto drugo posrijedi. Ono što odgovara vama, ne mora odgovarati i drugoj osobi. Iako to bila osoba s kojom dijelite sve pa i životni prostor. Primjerice, kada ste tužni ili ljuti možda želite zagrljaj, a vaš partner da ga se ostavi na miru. Ili bi radije da ga nazovete umjesto da cijeli dan šaljete nepovezane poruke. Što god bilo, sve je to u redu i druga strana bi trebala navedeno poštivati i djelovati u skladu s time. Ako niste sigurni koje su osobne granice vašeg partnera, slobodno ga pitajte i onda ih upamtite. To je odlična tema za razgovor koji će produbiti vaš odnos.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI