5 stvari zbog kojih dom može izgledati “jeftino” i kako ih izbjeći

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Uređenje doma s daškom luksuza

Bilo da vam je uređenje doma trenutni fokus ili kontinuirano tražite ideje za poboljšanje, ovo su jednostavne stvari koje možete napraviti već danas. Vaš dom izgledat će otmjenije i skupocjeno, a boravak u ugodnom prostoru itekako utječe na dobru energiju.

Izbjegavajte “basic” plafonijeru

Sjenila za lampe i plafonijere jednostavan su i relativno povoljan način kako da “podignete” izgled i dojam svakog prostora. Birajte tonove koji odgovaraju boji zidova i namještaja ili polica. Možete se odlučiti i za statement komad ako je prostorija neutralnih tonova i uređenja. Razmislite i o opciji nekoliko razina jačine svijetla kako biste uvijek mogli stvoriti atmosferu koji želite. Dobar izbor je i osvjetljenje na daljinski upravljač. Ako tek uređujete dom, mogli biste doći u iskušenje i nabaviti običnu plafonijeru “za prvu ruku”. No, iskustvo kaže da ćete ih tako i ostaviti stoga je bolje odvojiti vrijeme za kupnju nekog ljepšeg modela.

Birajte zatvorene elemente

Police su divan dodatak svakoj prostoriji. Odlične su za izlaganje fotografija, suvenira i biljaka. No nikako nisu dobar izbor za organizaciju svakodnevnih predmeta i sličnog. Ljudi često biraju otvorene elemente za pohranu stvari zbog lakšeg svakodnevnog korištenja. No, osim toga, drugih prednosti nema. Osim što skupljaju prašinu, takvi elementi uvijek izgledaju nabacano i utječu na dojam prostora, bez obzira koliko lijepo stvari na njima bile složene. Ako ih baš ne možete izbjeći, nabavite odgovarajuće košare i kutije kako biste “zakamuflirali” stvari.

Povezano: 5 trikova uz koje će vaš dom izgledati elegantno i skupocjeno

Set istog namještaja

Nekada je to bilo jako moderno. Nabaviti okvir kreveta, komodu i ormar u istoj boji, modelu i veličini. No uređenje doma i trendovi vezani uz isto, svake sezone se mijenjaju. A matching setovi tako su stvar prošlosti. Obično djeluju neukusno i “jeftino”. Ako ih imate i volite – ostavite sve kako je! No, ako ste željni promjene, ali ne i trošenja puno novaca, okušajte se u DIY projektu! Jedan komad obojite u drugu boju, a drugi stavite možda u drugu prostoriju.

Vidljivi kablovi i drugi glomazni komadi

Danas gotovo da nema trgovine za uređenje doma koja u svojoj ponudi nema razne organizatore. Štoviše, postoje oni namijenjeni upravo za kamuflažu raznih kablova. Izvrsna su stvar ako niste u mogućnosti sakrit ih na drugi način. Osim kablova, dobar dojam ne ostavljaju ni vidljiv usisavač, metle i slične glomazne stvari. Probajte ugraditi malu pregradu ili zavjesu. Ili možda maknuti policu nekog visokog ormara i stvoriti mjesta za veće stvari.

Neodgovarajući tepih

Bilo da je premalen ili prevelik, tepih krivi dimenzija, boja i stila narušit će svaki prostor. A tepih koji je odabran baš po mjeri, činit će ogromnu razliku. Tako za dnevni boravak i blagovaonu birajte one većih dimenzija, a kupaonicu manjih ili po mjeri uz elemente. Možete se odlučiti i za opciju bez tepiha čime ćete dom lakše održavati te imati samo one ukrasne (recimo ispod stolića za novine). Birajte tamnije boje ako imate malu djecu ili više ukućana kako biste ga lakše održavali. Obično se savjetuju i oni s niskom florom, iako s visokom odaju glamurozniji dojam.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI