5 tipova frizura koje će obilježiti ovu godinu!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Frizura “bez pravila”

Novije generacije svemu postojećem vole dodati “nešto svoje”, a to je posebice izraženo u odabiru frizure. Stoga se ove sezone odbacuju sva pravila čime nastaje potpuno novi trend. Marija, vlasnica frizerskog salona otkrila nam je kako njezine mlađe klijentice sve više biraju ovakav stil. “Dolaze mi sa željama miješanja frizura iz recimo 80-tih sa šiškama iz 2000-tih. Rezultat su tzv. hibridne frizure nejednake dužine kose naprijed i straga, što izgleda posebno fora u repu ili nakovrčano.”

Izražene kovrče

Kovrče su oduvijek bile vrlo IN, a ove godine naglašene su kao nikada prije. Prednost se daje kovrčama od vrha korijena za razliku od klasičnih valova za WOW efekt. Posebno dobro izgledaju ako imate pramenove. No, ovaj stil ne stoji svakome pa ako vašem obliku lica više pristaju valovi ili šire kovrče – go for it!

Midi cut

Volimo midi suknje i haljine pa kako ne bismo i midi frizure! Za mnoge žene ovo je savršena duljina koja im omogućuje kosu s kojom mogu raditi što žele, a opet bez da se brinu o njoj satima kao da je puno dulja. Jedna od glavnih nositeljica ovog trenda već duže vrijeme je popularna Jennifer Aniston, a nedavno je ovaj stil odabrala i Kim Kardashian.

Šiške – zavjese

Ako imate dovoljno kose za ovako nešto, toplo preporučujemo da slijedite ovaj trend. Nećete požaliti! Vrlo su efektne i “zahvalne” što znači da ih ne morate svakodnevno fenirati da bi sjajno izgledali. Šiške – zavjese lako se održavaju, prilagođavaju se puštenoj i vezanoj kosi, a lijepo pristaju uz sve oblike lica i boje kose.

Pixie frizura

Sve kratke frizure vrlo su trendi u 2023., a “pixie cut” definitivno prednjači. Iako zahtjeva malo hrabrosti, ovaj stil odlično bi se mogao uklopiti, posebice ljeti kada mnogima duga kosa itekako smeta. Prednost pixie frizure je što make up, nakit i drugi dodaci odlično dolaze do izražaja, a kosa se lako i brzo održava.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI