7 ponašanja muškarca koja ruše bliskost i uništavaju vezu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kada je riječ o ponašanja muškarca koja ruše bliskost i uništavaju vezu i kada o tome želiš razgovarati sa svojim dragim, samo se posvađate i ništa se ne mijenja. Iako je tvoj dragi isti od prvog dana, skroz te razumijem da to nisi mogla odmah vidjeti jer ti je stalo do njega, do vas dvoje, do vaše veze. I zato je sasvim normalno da si tek nakon dosta razočarenja zbog njegovog ponašanja pomislila da tu nešto zaista ne štima.

Eeee, koliko sam puta sebe nekada dovodila do ludila jer nisam znala i nisam vidjela koliko je sati s mojim dragim! I zato provjeri izbace li te iz kolosijeka neka od ovih ponašanja tvog dragog, kojih ni on sam često nije svjestan.

Ponašanja muškarca koja ruše bliskost i uništavaju vezu

1. Ne doživljava te

Kada mu govoriš što te muči, kako se osjećaš i što bi željela, ne dobivaš od njega nikakvu reakciju. Kao da pričaš sa zidom. I ono što te posebno izluđuje i vrijeđa je da te čak ni ne gleda u oči dok mu pokušavaš reći što ti je na srcu. Razumijem te, ako se osjećaš nekako jadno tada.

A često tvoj dragi koristi i riječ PREVIŠE kada si ti u pitanju. Kaže ti se si previše je osjetljiva, da previše dramiš… i da problema među vama nema. Da je sve samo u tvojoj glavi i da potražiš pomoć. Divan osjećaj, zar ne? Sjećam se kako je meni bilo nekada u takvim situacijama.

2. Povlači se

Vaše zajedničko provedeno vrijeme mu nije na listi prioriteta i imaš dojam da je tvoj muškarac u vezi s poslom, mobitelom ili s prijateljima, a ne s tobom. I kada mu kažeš da ti fali i da želiš da ste više vremena zajedno, on se još više povlači ili kaže da je umoran i da ne može sada pričati o tome. Da, znam da ti se onda probudi ubilački nagon i da si bijesna. I meni se to događalo kada sam bila na tvom mjestu.

I na njegove odgovore putem SMS-a čekaš dugo. Poruke su mu kratke i uvijek piše da nema vremena. A sam od sebe, ma nema šanse da ti pošalje poruku da vidi što ima kod tebe i kako si tijekom dana.

3. Kaže ti da pretjeruješ

Koliko puta si od njega čula da je sve ok iako duboko u svom srcu osjećaš da nešto nije kako treba između vas dvoje. I kada mu kažeš da imate problem, on ti odgovara da je sve to samo u tvojoj glavi. I da je među vama sve u redu. Da on ne vidi nikakav problem.

I ne samo to, nego te još i krivi da stvaraš problem tamo gdje ga uopće nema i da se radi tebe i tvojeg prigovaranja osjeća loše.

4. Ne ispoštuje ono što ste se dogovorili

Normalno je da se osjećaš nesigurno i da nemaš povjerenja, ako kaže jedno, radi drugo, a misli treće…
Npr. dogovorili se ste još prošli tjedan odlazak na vikend u toplice kako bi se posvetili jedno drugom. I iako je četvrtak, on o vašem vikendu ne govori ni riječi. Kao da niste ni pričali o tome. I ono što te posebno boli je da on čak ni ne doživljava koliko si razočarana radi toga.

Bojim se da tvoj dragi nije ni inače tu za tebe kada ti treba zagrljaj i podrška. I kad trebaš malo utjehe da opet kreneš naprijed. Je li to točno?

5. Zatvoren je i distanciran

Ne dijeli s tobom svoja razmišljanja ni svoje želje. Skriva što osjeća. I ne znaš što se događa s njim. Iako se trudiš i pitaš ga, nema jasnog odgovora. I toliko znaš biti usamljena radi toga da te srce boli. Ono, imaš dojam da si solo iako si u vezi i pitaš se ima li smisla dalje ovako…

6. Igra toplo – hladno

Jedan dan te obožava, a drugi se povlači i mrzovoljan je. I sve češće je radije sam ili s prijateljima, nego s tobom. A u spavaćoj sobi, kada mu paše prilazi ti i započinje seks, ali ne pokazuje emocije. A možda ti priča lijepe priče, ali te ne dodiruje, a kamo li da vodite ljubav. U svakom slučaju zaslužuješ puno više od ovog feelinga kao da odrađuješ nešto!

7. Ti si kriva za izazove u vašoj vezi

Smatra da samo tvoje ponašanje i tvoja narav kompliciraju vaš odnos. I čak kada ti otvoriš svoje srce i preuzmeš dio odgovornosti za situaciju među vama, on ostaje pri svom da si isključivo ti krivac za probleme u vezi.

Njegovo izbjegavanje odgovornosti često ide do krajnosti da npr. ne može preuzeti odgovornost ni za prekid veze koji želi. Pa prodaje fore tipa: “Zaslužuješ boljeg od mene,” s nadom da će žena donijeti odluku o prekidu veze i time skinuti s njega teret odgovornosti. Ma joj!

Draga moja, ako si se sada prepoznala i stegnulo te u prsima, ne brini jer rješenje postoji. Javi mi se i vidjet ćemo što možemo napraviti skupa da se ti i tvoj dragi opet zbližite.

Povezano: Tri ponašanja žene zbog kojih se muškarac povlači i gubi interes

Grlim…
Barbara Grgurić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI