Adam Zesta i Elena Stella u suradnji koja je postala glavna tema filma “Plavi cvijet” Zrinka Ogreste – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Adam Zesta i Elena Stella u suradnji koja je postala glavna tema filma “Plavi cvijet” Zrinka Ogreste

Prije četiri godine grupa A zar je to važno objavila je pjesmu naziva “Plavi cvijet”.

Pjesma koja je tada povezala kritičare, kolege i publiku, sada nakon četiri godine od prvog objavljivanja donijela je autorima pjesme, Dini Osmanagiću i Kristijanu Koščici, najveću pohvalu i priznanje za njihov rad. Upravo je ta pjesma postala glavna pjesma filma Zrinka Ogreste koji ujedno i nosi naziv po pjesmi.

Film se okitio i mnogim nagradamam poput onih na Pulskom filmskom festivalu, Bihać Avantura Film Festivalu i Mostar Film Festivalu.

“Velika je čast kada umjetnik takvog kalibra pronalazi dio energije potrebne za stvaralaštvo u našim pjesmama. Bili smo polaskani kada smo saznali da je tijekom stvaranja filma slušao naše pjesme, posebice ‘Sjever’ i ‘Plavi cvijet’, a zbog toga je na kraju i došlo do suradnje”, rekli su Dino Osmanagić i Kristijan Koščica.

Za potrebe filma, prilagođen je aranžman pjesme te je ženski vokal čarobno izvela Elena Stella, zajedno s grupom, Adam Zemsta.

“Volio bih posebno istaknuti ime pokojnog Zorana Vicebana, čija se gitara čuje u pjesmi, a u njenom zvuku je zabilježen duh tog dobrog čovjeka i umjetnika”, dodao je Dino. Dino i Kristijan su prije nekoliko godina zajedno pokrenuli projekt naziva Adam Zemsta.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI