Album “Čar-pitanje” Dimitrija Dimitrijevića stigao na vinil! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Album “Čar-pitanje” Dimitrija Dimitrijevića stigao na vinil!

Hvaljeni prvi album Dimitrija Dimitrijevića „Čar-pitanje“ napokon je dostupan i na LP-ju!

Dimitrije Dimitrijević i „Čar-pitanje“ je kantautorski projekt Dimitrija Simovića (basist i pjevač grupe Igralom), a na albumu je svojevrsna lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne glazbe.

A kako „Čar-pitanje“ zvuči uživo provjerite 7. travnja u klubu Dva Osam!

Na albumu je Dimitrije Simović (glavni vokal, bas, gitara, synth) okupio sjajnu ekipu glazbenika: Miloš Vojvodić (bubanj), Sara Renar (synth, prateći vokali), Viktor Slamnig (kontrabas, synth), Vedran Peternel (sound effects), Igor Pavlica (truba, klavir), Ivan Grobenski (gitara), Luka Čapeta (gitara), Željko Ljubić Piti (gitara), Leo Beslać (synth, flauta), Marko Lucijan Hraščanes (alt i tenor saksofon) i Nenad Sinkauz (gitara, zvučni efekti).

“Čar-pitanje” je čarobno pitanje. To pitanje postavlja “Porodični Duh” u romanu “Zlatno runo” Borislava Pekića i ono glasi: “Kako preživjeti?”. Pitanje se pojavljuje iznad vrata obiteljske kuće onda kada kucne čas. Dimitrijević ovo pitanje vezuje za prijelomne trenutke u životu naroda, obitelji i pojedinaca i točan odgovor na ovo pitanje daje nam još vremena za našu misiju. S obzirom na to da Dimitrije rad na ovom albumu smatra jednom od prijelomnih točaka u svom životu, naziv albuma se našao prikladnim. “Čar-pitanje” je za Dimitrija pitanje koje sobom nosi promjenu države, grada, života, a ima samo jedan točan odgovor.

Sve je započelo 2017. u Zagrebu, gdje je uz pomoć Ivana Grobenskog snimio dva EP-ja – “Južno” i “Ponestaće”. Do sada su s albuma objavljena tri singla, “Lepi su dani”, “Kamen” i “More.

Album je krajem prošle godine bio objavljen na digitalnim servisima i pokupio je mnogobrojne pozitivne kritike. Dimitrije Dimitrijević je s pjesmom „Kovitlac“ i dio kompilacije „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ koja je nominirana za glazbenu nagradu Porin!

Foto: Bojan Kostić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI