Beogradski kantautor Niko Nikolić pjesmom “Vetruška” najavio drugi album – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Beogradski kantautor Niko Nikolić pjesmom “Vetruška” najavio drugi album

Tik pred novogodišnje praznike, kantautor Niko Nikolić poklanja nam novi singl pod nazivom „Vetruška“ i time najavljuje svoj drugi album. Tražeći mir, Niko ovog puta inspiraciju otkriva u prirodi i naizgled neprimjetnim stvarima.

Nakon hitova „Pola noći“ i „Amerikanka“ s prvog albuma „Drugo mesto“, ovaj mladi glazbenik vraća se na scenu pjesmom koju karakteriziraju pitko i nenametljivo pjevanje, ritmične gitare i topli tonovi bendža.

„Proteklih godinu dana sam u stalnoj potrazi za nekim mirom koji nam je svima preko potreban u ovako konfuznom vremenu. Izgleda da su se osećaji koje je probudila ova potraga preneli i na muziku koju pravim. Verovatno sam podsvesno došao do reči koje su manje vezane za ljude, a više za prirodu, pojave i stvari oko nas na koje možda ne obraćamo pažnju”, objašnjava Niko.

Spot za pjesmu „Vetruška“, u režiji Dunje Maksimović, ispunjavaju prizori seoske idile kojom odišu tišina i spokoj, a u njemu se pojavljuju i plesačice koje svojim bajkovitim pokretima prate ritam prirode. Reklo bi se da je Niko ispao iz realnog svijeta u drugi idilični svijet, gdje među poljima suncokreta i u društvu domaćih životinja uči živjeti u trenutku.

Niko Nikolić je krajem 2020. godine objavio svoj melankolični pop album prvijenac „Drugo mesto“ za zagrebačku izdavačku kuću više manje zauvijek. Također je i druga polovica beogradskog electro rock dua Laplander.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI