Čaroban nakit u kojem žive upečatljiva Van Goghova remek-djela

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Jedan od najslavnijih umjetnika svih vremena, Vincent van Gogh rodio se 30. ožujka 1853. godine, u Zundertu, gradiću na jugu Nizozemske. Prethodnik je europskog ekspresionizma, jer je u svojim slikama dao izraz sirovog i grubog svijeta u kakvom je živio, a ipak je u njemu pronalazio najsvjetlije i najemotivnije  detalje. 

FREYWILLE njeguje sjećanje na ovog slikarskog genija  jedinstvenom kolekcijom nakita  Hommage à Vincent van Gogh, a čini ju opus setova koji  oživljavaju  najljepša  Vincentova remek-djela. Tako i novi  FREYWILLE setovi nakita  Provence i Vincent!  trepere silno lijepom snagom van Goghove kreativnosti.

FREYWILLE set nakita  Provence  oduševljava eteričnom kompozicijom koja simbolizira rast  i kretanje, te neukrotivu energiju Majke prirode. Dizajn je nadahnut  van Goghovom  slikom  “Žitno polje s čempresima” koju  je naslikao 1889.godine u mjestu Saint-Rémy-de-Provence, u blizini Arlesa, Francuska.  Svaki komad ručno izrađenog FREYWILLE nakita, kroz umjetnički oslikanu površinu emajla , dočarava šetnju Vincentovim zlatnim poljem zrelog žita usred kojeg se poput obeliska  uzdiže tamni provansalski čempres,  dok se u daljini naziru obrisi  plave planine, a na azurnom nebu plešu razigrani i vjetrom nošeni oblaci.  Najljepša simfonija plavih i zelenih tonova, te suptilnih  srebrnih nijansi ukrašenih  24 karatnim zlatnim prahom,  opisana je  dužim i neravnomjernim potezima kista te  stvara čaroban dojam pokreta.

FREYWILLE capsule kolekcija nakita Vincent!  je posebna posveta  životu i djelu Vincenta van Gogha. Kroz pažljivo odabrane motive istaknuti su najvažniji trenuci Vincentovog stvaralaštva, njegova estetska vizija koja slobodno, neočekivano i nepredvidivo povezuje  stvari zbog čega stvaralački čin postaje rješenje problema. Za Vincenta su predmeti  koje je slikao imali posebno značenje i predstavljali su ogledalo nas samih, odnosno predmeti bi postajali u njegovim remek-djelima  amblem personifikacije.

Nježno  isprepletane nijanse plave i tirkizne čine podlogu FREYWILLE kolekcije Vincent!, a na njoj razigrano i neočekivano izranjaju  koloristični motivi suncokreta, slamnatog šešira, stolice i kreveta iz sobe u Arlesu, Vincentov  autentičan potpis I autoportret. Tako nas bečki umjetnici podsjećaju  na najupečatljivija Van Goghova remek- djela “Soba u Arlesu”, “Vaza s dvanaest suncokreta”  i “Autoportret”, ali i na  Vincentovu težnju da u svojim slikama sve pretvori u bića” te  u svakom predmetu otkrije dramatičnu snagu života.  Ova izvanredna  FREYWILLE capsule kolekcija nakita stvorena je za prave  ljubitelje umjetnosti  i raskošnih boja,  a unijeti će dašak vedrine i razigranosti u svaki dan.

Zasluge za sanjive fotografije nadahnute novim  FREYWILLE kolekcijama Provence i Vincent! “ snimio je talentirani  fotograf Ante Odak,  a ulozi modela je prelijepa Tia Marciuš.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/  ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI