Član legendarne YU grupe, Dragi Jelić, predstavio singl i spot “Zagledan” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Član legendarne YU grupe, Dragi Jelić, predstavio singl i spot “Zagledan”

Čuveni član legendarnog sastava YU grupa, Dragi Jelić, predstavio je novi singl i spot “Zagledan”, autora Zorana Konevića (glazba) i Zvonimira Đukića Đuleta (stihovi). Pjesma je drugi službeni singl koji predstavlja “Plan B” Fondacija.

Ova pesma je veoma posebna i potpuno drugačija od onoga što radim sa svojom YU Grupom. Bio je izazov otpevati pesmu koju je komponovao Zoran Konević na tekst Zvonimira Đukića Đuleta. Humana ideja PLANA B je jedinstvena na ovim prostorima! Verujem da će svojim delovanjem pomoći ugroženim kolegama. Ubeđen sam da će se kompanije i pojedinci odazvati pozivu da se priključe misiji Fondacije. Svi pričamo o humanosti i dobročinstvu, a ovo je jedan od načina da te priče pretočimo u nešto konkretno“, izjavio je Dragi Jelić.

Od predstavljanja Fondacije kojoj je za cilj pomoći glazbenicima koji se nađu u teškoj financijskoj situaciji prošlo je samo mjesec dana, a ona bilježi sve veći broj kolega koji su shvatili njenu važnost. Prvi singl s budućeg albuma “Plan B” bila je pjesma “Zrno čarolije” u izvođenju Zvonimira Đukića Đuleta, jednog od najznačajnijih rock glazbenika na ovim prostorima, koja do danas bilježi preko 200.000 pregleda na YouTubeu.  Ako je i bilo potrebno zrno čarolije na početku, onda je sasvim sigurno da je magija uspjela, jer Fondacija Plan B itekako opravdava svoje postojanje i zalaganje svih sudionika u njoj.

Već nakon prvih pozitivnih reakcija Fondaciji su se javili i drugi glazbenici poput Bajage i Mije Dimšić sa željom da svojim stvaralaštvom daju doprinos plemenitoj akciji. Sve veći interes pokazuju i investitori, a glazbenik i osnivač Fondacije, Zoran Konević, predviđa da bi do kraja iduće godine Fondacija okupila čak dvadeset stabilnih firmi. Kako situacija s pandemijom ne jenjava, ovo je jedno, ako ne i jedino moguće dugoročno rješenje u krizi koja najviše pogađa umjetnike.

Važno je imati oslonac i biti – ZAJEDNO!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI