Crvena jabuka priredila veliki glazbeni spektakl splitskoj publici

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Split se može pohvaliti još jednim koncertom za pamćenje, a popularne Gripe ovoga puta ugostile su Crvenu jabuku, koja je najljepšim ljubavnim pjesmama i baladama Splićane na najbolji mogući način pripremila za Dan zaljubljenih. Publika prepune splitske dvorane Gripe jednoglasno je pjevala najveće i bezvremenske hitove Crvene jabuke, a jedan od njih bio je i ‘Da nije ljubavi’. Simbolika je tim veća jer je Crvena jabuka svoj koncert već tradicionalno održala uoči Valentinova, a sam naziv koncerta dobio je ime po navedenom glazbenom hitu.

Sve generacije uživale su u energiji i plesu te hitovima poput ‘Volio bih da si tu’, ‘Tuga, ti i ja’, ‘Ne dam da ovaj osjećaj ode’, ‘Sanjam te’, ‘Nekako s proljeća’, ‘To mi radi’, ‘Dirlija’, ‘Stižu me sjećanja’ i brojnih drugih. Ovaj koncert po mnogočemu bio je poseban, a upravo kroz cijeli koncert Crvena jabuka odlučila je uklopiti i nove pjesme pa je tako splitska publika, osim dobro znanih hitova, imala priliku čuti i izvedbe pjesama s novog albuma.

„Upravo ovakvu energiju smo očekivali od Splita. Svaki puta do sada smo osjetili veliko srce Splićanki i Splićana, a posebice kroz ovaj koncert kojeg smo održali netom prije Valentinova. Slavili smo ljubav, dali smo, kao i uvijek, sve od sebe da našoj publici dočaramo najbolje od naše glazbe. Zato ta naša ljubav opstaje – jer nas veže posebna veza još od davne 1986. godine, ispunjena toplinom, iskrenom emocijom ljubavlju i mnoštvom divnih uspomena!“ – istaknuo je frontmen benda Dražen Žerić – Žera.

Koliko je jaka i dugotrajna ljubav između grada Splita i Crvene jabuke dokazuje činjenica da su upravo davne 1986. godine održali svoj prvi nastup pred splitskom publikom, a od tada je prošlo gotovo već 40 godina. U prilog tome je i činjenica da je njihova druga ploča snimana baš u Splitu, a odredila je cijeli put i karijeru Crvene jabuke.

Ovim koncertom, Crvena jabuka je, nakon prepune prošlogodišnje zagrebačke Arene te turneje diljem Europe, Amerike i Australije, uspješno nastavila i ovogodišnju turneju.

Foto: Boris Vincenzo Dalmatino

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI