Dočekali ste novu godinu? Onda poslušajte “Tatinu košulju” novog sentimentalnog pop benda Vever – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Dočekali ste novu godinu? Onda poslušajte “Tatinu košulju” novog sentimentalnog pop benda Vever

Prvog dana 2022. godine u slušalice nam stiže “Tatina košulja”, debitantski singl sentimentalnog pop benda Vever koji je izravno vezan uz doček nove godine.

“Tatina košulja” je autoironična balada, savršena glazbena podloga prvog novogodišnjeg dana za sve koji su se nakon jučerašnje proslave kućama možda vratili sami, ali zbog toga ne očajavaju već se vesele znajući da dobro slijedi, kao što i nakon noći uvijek dolazi dan.

Režiju videospota potpisuje Tara Gajović, direktor fotografije je Miloš Radovanović, a montažer Mirko Pantelić.

Vever je bend osnovan krajem 2020. godine u Beogradu, iza kojeg se kao idejni pokretač nalazi Matija Savković. Isprva je Vever samo misaoni projekt, a realnost postaje kada se Savković i njegova kreativnost spajaju s umijećem Tomislava Škoba. Dvoje prijatelja i glazbenih istomišljenika, koji i od ranije surađuju u raznim projektima, savšena su ravnoteža emocija i vještine. Ubrzo nakon zajedničkog pokretanja projekta Vever, pridružuju im se Stevan Ivanovski na bubnjevima, te Sava Ocokoljić na sintesajzerima, a bend tada kreće u novu fazu kreativnog stvaralaštva. Inspiriran melankolijom, svakodnevicom, ljubavlju i međuljudskim odnosima, Savković se u pjesmama bavi životom, svim njegovim maštanjima, razočaranjima i oduševljenjima, a kako navodi, autorski rad služi mu kao sredstvo kojim unaprijeđuje vlastito raspoloženje.

Ponekad pjesma nastaje od jedne riječi oko koje gradi tekst, a ponekad prvo dolazi glazba. Zajedno s preostala tri člana benda tada nastavlja raditi na aranžmanima, a tijekom proteklih godinu i pol dovršavaju pjesme za svoj nadolazeći debitantski EP. Zahvaljujući raznovrsnim domaćim i svjetskim glazbenim uzorima iz sadašnjosti i prošlosti, Savković i društvo uspijevaju stvoriti vlastiti prepoznatljivi zvuk koji će sigurno obilježiti budućnost glazbene scene zemalja bivše Jugoslavije.Vever donosi melodije koje bude nostalgiju za tulumima na kojima možda još niste bili. Pojedine su pjesme melankolične balade, dok su druge živahne poskočice koje nerijetko sadrže određenu dozu humora, ironije i satire. Ukoliko tražite glazbu za romantično njihanje u polumraku s voljenom osobom, Vever je bend za vas.

 

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI