Drama Queen: Nego, jeste li vi čedne?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Svi i sve na ovome svijetu ima rok trajanja i to ja ta ljepota života. Rodiš se, živiš, umreš i postaneš hrana crvima i glistama. Nisam nešto jaka u znaju iz biologije, ali te gliste hrane zemlju koja nam daje plodove i tako dalje i tako dalje. Uglavnom, znam da i sami kužite proces zvan krug života. Jedino što na ovome svijetu živi vječno, osim Hajduka, je ljudska glupost!

Rađaš se gol!

I rađaš se gol. I u što god da te obuku i stave, u vrijeme smrti, raspada se i tako to treba biti. Ok. Treba malo razmisliti o materijalima koje inače nosimo, primjerice poliesteru i njegovom vremenu razgrađivanja, ali kužite bit. „Prah si i prah ćeš postati“ doista ima jedno zanimljivo značenje.

Koliko se sjećam Biblije, i Adam i Eva su bili goli. Hodali su slobodni i neopterećeni, u rajskome vrtu. I onda, puf, malo su se zaigrali s onom jabukom i odjednom je postalo sramotno biti gol. Odnosno, jadna Eva ja za sve kriva, a Adam je, kao pravi papučar, samo slušao svoju ženu. I tako, vezano za ovo moljenje po javnim površinama, želju za autoritetom, bajanje o čednosti i čednom oblačenju te neseksanju prije braka, moram se samo toplo nasmijati. Adam i Eva su se seksali prije braka. Braka, kao institucije, tada nije bilo.

Michelangelo, svod Sikstinske kapele. Izvor Pinterest.

Čedno odijevanje

Nego, zar zaista itko misli da će pokrivanje žena, od glave do pete, ali i muškaraca, pomoći nekome tko ionako ima „prljave“ misli? Kad ćete shvatiti da nije problem u očima, u gledanju!? Problem je u uvijek i oduvijek u glavi. Jer posve je svejedno, vidjeli sisu na plaži, bradavicu ili tek gležanj koji proviruje ispod hidžaba, luđak je luđak! Silovatelj je silovatelj, zlostavljač je zlostavljač. I nema uopće veze što ste danas obukli, jeste li bili zavodljivi, jeste li njihali bokovima ili pokazali dekolte. U njihovim glavama je okidač! Niste krive ni za što!

Dapače, smiješna mi je i sama pomisao da žene hodaju ovim svijetom s jednom jedinom svrhom, a ta je da izazivaju muškarce. Pa, gle, ne znam kako da vam objasnim, ali nismo nešto zainteresirane, primjerice, za neke masne, dlakave tipove kojima fali 10 zubi u glavi.

Žena koju je Bog blagoslovio nekom četvorkom, što god da obuče, po tom vašem, izaziva. Doduše, ima i onih muškaraca koji vole androgeni izgled žena, pa ni one “bez dekoltea” neće dobro proći.

A što je s nama, ženama?

Između ostaloga, postoji li ikakva opcija u tim glavama, da pokoji muškarac izaziva nas žene? Da se šeće mišićav, isklesan i preplanuo i da NAS navodi na grijeh? Da ima najljepši osmijeh, rupicu na bradi i savršeno duge trepavice? Maštamo danonoćno o njemu, gubimo glavu i razum i griješimo bludno, mišlju, riječju i djelom, ispod popluna. Toliko ga želimo da ga mlatnemo letvom po glavi, odvučemo u neki mračni kutak, nasilno uzbudimo i mahnito zajašimo… I dok nam se znoj cijeli niz uzavrelo tijelo, uz zadovoljavanje vlastite požude, povremeno ga udarimo šakom i šamaramo…

Postoji li ta opcija?

Naravno. Ne postoji.

Toliko nesigurnosti, ne prihvaćanja odgovornosti za vlastite postupke i prebacivanje krivnje na drugoga, u ovom kontekstu na žene i odjeću, je nepodnošljivo i jadno.

I trebate klečati. Trebate moliti Boga da vam da pameti!

P.S.

Ima li tko spreman jednu od tih subota prošetati gol po Trgu?

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI