Drama Queen: Svi vrhunci su u četrdesetima

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Nema o čemu nisam pisala u muško-ženskim odnosima, no najvažniju stvar sam moguće čak negdje ispustila, a to je hrabrost žene da od muškarca traži ono što joj treba. Ono što joj po prirodi i pripada. Međutim, nismo sve rođene pod sretnom zvijezdom da bismo znale (artikulirano i jasno) izjaviti želje i potrebe koje se tiču našeg života – pa i seksualnog života.

Ne znam kako vi odgajate svoje kćeri, ali kao da su nas naše majka odgojile isključivo da se sramimo vlastitog tijela i vlastitih potreba koje se tiču aktivnosti, slikovito rečeno, ispod plahte. Kao da smo predodređene da šutimo i pustimo tim muškarcima da uživaju, a nama kako bude. Jer, ako voliš seks onda si kurva? Tko ti je ikad spomenuo seksualni vrhunac!? Orgazam!? Kao da ta seksualna revolucija još nije završila, ma koliko svi polugoli hodali uokolo.

Izvođač radova

Zapravo, kad malo bolje razmislim, nikad nisam sa svojom majkom otvoreno razgovarala o seksu, a na pragu četrdesetpete mislim da je to najgluplja stvar koju su nam te majke skrile. Isto tako je prilično glupa stvar i sva ta fama oko naše nevinosti i prvog seksualnog odnosa.

Ne znam zašto bi se morao stavljati toliki teret, i na ramena muškaraca koji će biti izvođači tih radova, ali i žena koje su učene da je to nešto apsolutno, stopostotno specijalno i da baš eto mora biti tako i tako, i još romantično i kojekakve gluposti.

Samo se svi skupa opterećujemo i na kraju doživimo fijasko. Da, obično doživimo fijasko, ili pomislimo, baš kako sam i ja nekada mislila, da neke stvari moraju biti takve. Loše.

Psihijatar

A da ne kažem, kada se tom prirodnom nagonu doda i naziv grijeha, tada se moraju uključiti i svi psihijatri ovoga svijeta da bi nam skinuli teret srama, straha i tko zna čega još.

Nekako, nije zdravo biti toliko i time opterećen. I nije zdravo biti nezadovoljan i nezadovoljen. Previše je to stresa.

Sve mi se više čini, a vi me ispravite, da su žene u četrdesetima na svim svojim vrhuncima, pa tako i onim seksualnim. Tada točno znaš što u životu želiš, kada to točno želiš, pa bilo to i pitanje akcije u krevetu, na podu ili na kuhinjskom stolu. (Priznajmo, nismo dosadne…)

I nije nikakvo čudo da nas (često) opsjedaju mlađi muškarci, budući da većina nas više ne mari za salo ili celulit, nego je konačno opuštena i želi uživati u životu. U tome što im je ostalo! A sve to mlado meso njuši, to da bi moglo biti bombastično. I u većini slučajeva i bude. Naravno, ako te opet ne uhvati neka grižnja savjesti, osjećaj krivice ili ako ne kreneš previše analizirati, čemu smo mi, žene, sklone.

Jer, ljudi se seksaju i kad je kriza i kad je rat i kad je potres i kad je strah…

Ne da mi se!

S druge strane, nema nikakve sramote ni u tome da vam je jedini drug u krevetu knjiga, ili Netflix, ili HBO. I nikakve sramote nema ni u tome da ste svjesni da vam se više neke stvari ne daju i da vas ne uzbuđuju.

Ne da vam se! Točka. Odnosno – uskličnik.

Sve gore navedeno je OK, posebice ako to znate jasno i glasno reći svima, pa i svojim sadašnjim i budućim partnerima.

Zapravo, život je tako lijep kad jasno i glasno kažeš ovo hoću, a ovo (više) neću!

Svečano vam kažem, vama mojim prijateljicama i prijateljima – koji ovo čitate, svim mojim klijentima, nisam dostupna za vaše jadikovke od 20.00 do 9.00 iduće jutro.

Možda se seksam, a možda čitam! Uglavnom, na nekom sam od vrhunaca.

Hvala na razumijevanju!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI