“Dvadeset” Marčela i Raida, treći singl s nadolazećeg albuma “Nojeva varka” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


“Dvadeset” Marčela i Raida, treći singl s nadolazećeg albuma “Nojeva varka”

Novi, treći po redu singl s Marčelovog nadolazećeg albuma “Nojeva varka” nosi naslov “Dvadeset” i vraća nas u stvarnost i sadašnjost nakon šaljivog izleta u prošlost pjesmom “Flešbek”.

Glazbu je radio Rade Sklopić Raid, kompozitor koji je već 15 godina jedan od najbližih Markovih suradnika: zajedno su napravili neke od publici najdražih pjesama, kao što su “Sveti bes”, “Pegla”, “Čep”, “Pismo vanzemaljcu”, “Udahni” i mnoge druge.

“Kao i kod prethodna dva singla, za video je bio zadužen sjajni Nemanja Maraš, a sniman je na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, gdje je na repertoaru i Shakespeareova ’Bura’ u režiji Kokana Mladenovića, na kojoj smo imali čast raditi”, kaže Marčelo.

“Pjesma koja je sada pred vama pripada dijelu albuma gdje mene praktično – nema. Nakon opoziva samoga sebe u ’Udahni’, ovaj ja s albuma samo osluškuje druge i ne miješa se. Otud mi čitavu pjesmu ’Dvadeset’ pripovijeda osoba odonud kafanskog stola, poznanik koji ne želi otići na proslavu dvadesetogodišnjice svoje mature. Ali dok nas vodi kroz galeriju likova koje (ne) želi vidjeti, zapravo nas privodi svojoj osobnoj priči: gubitku najboljeg prijatelja. I tome kako ljudi često daju depresiji izuzetno pogrešna, čak konceptualna značenja, umjesto da je razumiju kao ono što ona jedino jest: depresija.”

Među prijateljima koji su oživjeli uloge iz pjesme našli su se i glumci Milovan Era Filipović i Nenad Pećinar, kao i voditeljica Ana Mihajlovski, a s ovim singlom dolazi i vijest o datumu izlaska albuma: 21. prosinca.

“Do tada, nadamo se, slijedi ekranizacija još nekih pjesama. Nije da bend i ja mislimo kako je ’Nojeva varka’ baš neki soundtrack za novogodišnje praznike, ali možda jest baš time što nije – bilo bi lijepo da svi zajedno neke stvari ostavimo u ovoj godini i u sljedeću uđemo s nešto nade: koliko je tko još ima u zalihama, neka podijeli s drugima. Cijeli ovaj album zapravo je priča o tome: gubitku i vraćanju nade”, dodaje Marko.

“Nojevu varku”, kao i prethodni album, objavit će izdavačka kuća Lampshade Media.

Foto: Ana Kašćelan

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI