Električni orgazam slavi 40 godina Paket aranžmana u Tvornici kulture – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Električni orgazam slavi 40 godina Paket aranžmana u Tvornici kulture

U godini obilježavanja 40. rođendana kultne novovalne kompilacije Paket aranžman, u velikom pogonu Tvornice kulture održat će se slavljenički koncert.

U subotu, 11. prosinca, Gile i ekipa pred vjernom će publikom rekapitulirati sve godine svoga djelovanja, a za ovu posebnu priliku odsvirati i par stvari Idola i Šarla akrobate s kojima su dijelili kompilaciju Paket aranžman. Svojim dugogodišnjim iskustvom i kvalitetom, Električni orgazam odavno je zaslužio svoj kultni status u bivšoj Jugoslaviji. Bend je nastao početkom 1980-ih. Predvođeni 19-godišnjim Srđanom Gojkovićem Giletom, u samo nekoliko mjeseci doživjeli su veliku popularnost. Sljedeće godine s grupama Idoli i Šarlo akrobata sudjeluju na jednom od najvažnijih albuma u povijesti domaće glazbe pod nazivom Paket aranžman i tako započinju novi glazbeni pravac, tzv. „novi val“. Postigavši ​​uspjeh s tim izdanjem, u sljedeće tri godine objavili su 4 studijska i 1 live album i s njima se visoko pozicionirali na rock sceni tadašnje države. Mnogi članovi prošli su kroz Električni orgazam u posljednja četiri desetljeća, ali bend je odolijevao svim promjenama, pa i vremenu, te i dalje ostaju posvećeni karakterističnom, tvrdom zvuku. Iza njih su dvoznamenkasta izdanja ploča i brojni hitovi za sva vremena kao što su “Nebo”, “Zlatni papagaj”, “Konobar”, “Debela”, “Igra rock and roll cela Jugoslavija”, “Kapetan Esid”, “Bejbe ti nisi tu”, “Krokodili dolaze”… Danas, s titulom najdugovječnije beogradske novovalne grupe, održavaju uspomenu na najbolje razdoblje domaće glazbene scene. Stari zvuk ex-YU rocka zasigurno će kod starije publike probuditi nostalgiju i podsjetiti je na neka prošla vremena, dok će mladima približiti duh starog dobrog zvuka.

Koncert se održava uz primjenu svih epidemioloških mjera, a svi posjetitelji za ulazak na koncert moraju posjedovati ispravnu Covid putovnicu ili negativan test ne stariji od 48h. Cijena ulaznice za rođendanski koncert iznosi 80 kuna u pretprodaji i 100 kn na dan koncerta. Prodajna mjesta ulaznica su u Tvornici kulture i na Entrio.hr.

Foto: Nikola Knežević

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI