Future Scope slavi 20. rođendan na zagrebačkom Jarunu uz Svena Vätha, Faithless, Paula van Dyka, Terryja Francisa…

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Future Scope slavi 20. rođendan na zagrebačkom Jarunu uz Svena Vätha, Faithless, Paula van Dyka, Terryja Francisa…

Od 13. do 15. svibnja zagrebačkom Jarunu, na četiri različita stagea, održat će se prvi Future Scope festival s preko 30 izvođača elektronske, hip hop, rock i pop glazbene scene

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih klupskih programa Future Scope prošle je godine obilježio 20. obljetnicu postojanja, a koju ove godine slavi u velikom stilu – trodnevnom feštom na jezeru Jarun, koja će se odvijati na četiri stilski različita, ali kvalitetom komplementarna stagea. Ovaj okrugli rođendan slavi se od 13. do 15. svibnja 2022. i to na jarunskom Otoku hrvatske mladeži. Protagonisti slavlja su neki od najpoznatijih domaćih, ali i svjetskih glazbenika.

Impresivan line-up predvodi jedan od najpoznatijih techno DJ-a Sven Väth, koji je zbog svojeg iznimnog doprinosa žanru dobio nadimak Papa Sven. Slijede ga Stacey Pullen (koji u Zagreb dolazi iz Detroita, grada u kojem je techno i nastao), veterani trancea Mauro Picotto i Paul Van DykSam Paganini, autor bezvremenske himne „Rave”, Rush, američki DJ i producent koji se može pohvaliti time da broj objavljenih ploča i izdanja broji u desecima, zatim Nicole Moudaber, jedna od najuspješnijih žena u elektroničkoj glazbi te Faithless, elektronički bend koji potpisuje „Insomniju”, a u Zagreb dolazi predstavljajući se DJ setom. Ljubitelji britanskog Wiggle tech-housea zvuka biti će sretni jer na line-upu su se našli i Terry Francis, Nathan Coles, jako poznati zagrebačkoj publici, a program će u svim danima upotpuniti i dobro znana imena domaće elektroničke scene, među kojima su i rezidenti Future Scopea; nastupat će i Petar Dundov, Felver, Shipe, DJ Jock, Mr. DJ Dario, Marina Karamarko, E-base i drugi.

Na Live stageu nastupit će Rundek i Ekipa, TBF, Elemental, Detour, ABOP, Boris Štok i još puno drugih imena koje će organizatori festivala objaviti uskoro!

Garanciju da ekipa iz Future Scopea sprema ozbiljan festival koji ima potencijal s vremenom doći uz bok najboljim svjetskim festivalima kao što je to recimo regionalni Exit, daje i činjenica da su u prvih 20 godina organizirali preko 700 partija i koncerata, a stajanja nije bilo ni u izazovnom pandemijskom vremenu.

„Na glazbu gledamo kao na širok pojam, zbog čega smo odlučili napraviti festival koji spaja različite žanrove, pa i različitu publiku. Bit će ovo interesantan spoj supkulturnih i mainstream glazbenih pravaca. No, iako se dva smjera u kojima idemo stilski razlikuju, oni imaju neke zajedničke točke – urbani štih, kvalitetu i publiku željnu dobre zabave”, kažu organizatori.
Iako je tehnički prvi Future Scope party održan u travnju 2001., ekipa koja stoji iza brenda ističe kako su 2002. počeli s velikim stranim gostovanjima, koja su im do danas ostala zaštitni znak i najjači adut, pa tu godinu smatraju godinom rođenja brenda kakav je on danas. U tih su 20 godina prošli brojne lokacije, preko murterske Čigrađe, pa do The Besta i nekadašnjeg OTV-a, da bi program pronašao svoj stalni dom u Boogaloou i na Jarunu. Najviše su, pak, ponosni na svoju publiku. „Oni su nas držali na oprezu i zbog njih smo uvijek ulagali maksimum truda i strpljenja. Bez njih ne bismo bili toliko dosljedni, a na koncu i dugovječni. Ako moramo izdvojiti projekte koji čuvaju posebno mjesto u našem srcu, onda su to Fatboy Slim na Velesajmu 2020. te Boris Brejcha na Jarunu iste godine. To su bila dva velika partija koja smo uspjeli odraditi unatoč kompliciranim covid mjerama. Pamtimo i Amelie Lens na Velesajmu s 3.000 posjetitelja te party s Jeff Millsom u Boogaloou, koji je najposjećeniji event u povijesti tog kluba”, kažu iz organizacije.

Organizatori su pripremili early bird festivalske ulaznice koje se mogu kupiti do 15. veljače po promotivnoj cijeni od 199kn putem sustava Entrio.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI