Gruntek slavi svoj prvi rođendan!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vrtovi budućnosti, poznatiji pod imenom Gruntek, slave svoju prvu godinu postojanja u nedjelju 24.10.2021. od 11 h u Prokljuvanima, pored Čazme. Događaj je posvećen korisnicima Grunteka kao zahvala na podršci i prepoznavanju samog projekta.

Veselja i zabave na Grunteku neće nedostajati jer su organizirane dvije radionice s ciljem podizanja svijesti o ekološkom uzgoju i održivoj budućnosti. S Agronomskog fakulteta na Gruntek stiže Sandra Skendžić, mag.ing fitomedicine održati radionicu o prirodnoj zaštiti bilja u ekološkom uzgoju. Radionicu pod imenom Minijaturni grunt kod kuće: kako uzgojiti klice vodit će food blogerica Anđela Ivčević gdje će korisnici vrtova naučiti kako uzgojiti zdrave i nutritivne bogate klice tijekom godine.

U sklopu proslave, korisnici će sudjelovati i u zajedničkoj berbi batata. Kako bi ona bila što uspješnija, Gruntek je pripremio i poklone za svoje korisnike – rukavice, kante, ručne motike i grablje te mali poklon pažnje, butternut tikvu.  Toplu atmosferu će osigurati čaj, kuhano vino te veganski pekarski proizvodi koje izrađuje korisnica Grunteka Dubravka Barišić. 

Posebni gosti na događaju bit će djeca iz Dječjeg doma A. G. Matoš u Zagrebu kojima su osigurana dva vrta na Grunteku, zahvaljujući donaciji poduzeća Grohe, svjetskog brenda u sanitarnoj industriji.  Osim što će djeca naučiti kako brati povrće iz svog vrta i živjeti u skladu s prirodom, moći će se zabaviti i na dječjem igralištu u piknik zoni.

Već je preko 70% Gruntekovih korisnika odlučilo produžiti korištenje vrta za 2022. uz čije savjete i sugestije, Gruntek donosi brojne novosti u novoj sezoni.  Proslava prve godine postojanja ujedno označava i završetak prve sezone na Grunteku, ali ne i njegov zaborav. U idućih nekoliko mjeseci vrtovi će se pripremati za proljetnu sadnju te će uskoro biti dostupni za uzimanje novog paketa usluga za novu sezonu. Ovi vrtovi budućnosti za užurbane Zagrepčane doživjeli su veliki interes javnosti zbog spoja digitalizacije i ideje o posjedovanju vlastitog vrta.

Više o samom Grunteku: https://mojgruntek.hr/.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI