Ida Prester se s Lollobrigidom vraća tamo gdje je sve počelo – u KSET – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ida Prester se s Lollobrigidom vraća tamo gdje je sve počelo – u KSET

Ida Prester s bendom Lollobrigida ponovo nastupa u KSET-u – klubu gdje je održala svoj prvi koncert davne 2003. godine.

U četvrtak, 28.10. premijerno zagrebačkoj publici predstavlja svoje samostalne pjesme u koncertnom izdanju uz pratnju benda. „Dodir“, „Minuta“, i „Kvar” – romantično-plesne pjesme koje su mnogima obilježile razdoblje lock downa, uz koje smo se zaljubljivali, sanjali zabranjene dodire i putovali na more – sada će se prvi puta uživo moći čuti u Zagrebu. Navedene pjesme su sve od reda plesni hitovi te pokazuju uspješnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro-pop artista. Osim novih pjesama iz Idinog samostalnog opusa, bend će izvesti i najveće hitove Lollobrigide. Ida Prester je jedinstvena pojava u glazbenom svijetu, ali i puno šire od toga. Njena specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indie pop ikone.

Svojom beskrajnom pozitivnom energijom zarazila nas je još prije 17 godina kada se pojavila Lollobrigida i prodrmala muzičku scenu regije. Suludi kostimi, pomaknuti tekstovi i punk stav osvojili su festivalske pozornice i radijske stanice. Od tada generacije odrastaju uz “Casio i šljokice” i “Bivšu curu”, a bodre se uz “Ja se resetiram” i “Sutra je dan”.

Ulaznice je moguće kupiti po cijeni od 60 kn u KSET-u i Dirty Old Shopu ili online putem Entrio sustava. Na dan koncerta će cijena ulaznice iznositi 80 kn. Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Foto: Mina Dišljenković

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI