Iskustvo menopauze – pozitivna ili negativna prekretnica u životu žene, o vama ovisi!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Nije tajna da menopauza može donijeti neke neugodne simptome. Međutim, menopauza je prekretnica u životu žene koja donosi i brojne pozitivne promjene. Iskustvo menopauze uvelike ovisi o vama. Ako ste zadovoljni sobom, svojim životom, ako vodite računa o svome zdravlju i imate zdrave životne navike, ako na menopauzu gledate kao na normalan, prirodan i neizbježan proces, što i jeste, onda je vrlo vjerojatno da će menopauza ući u vaš život neprimjetno i postati dio vašeg života bez nekih posebnih problema. Ova prirodna biološka promjena i nije tako loša.

Iskustvo menopauze – život bez menstruacije može biti oslobađajući

Menopauza znači i kraj menstrualnog ciklusa što za mnoge žene može predstavljati značajno olakšanje. Možda i niste toliko toga svjesne, ali i mjesečni menstrualni ciklus je emocionalno i fizički naporan. Ako ste među onima koje su imale izražajnije probleme prije i za vrijeme mjesečnice, vjerujemo da vam se život bez menstrualnim bolova, neugodnih krvarenja, bez menstrualnog sindroma uopće ne čini tako lošim. Život bez menstruacije mnogim ženama je oslobađajući. Ne treba zaboraviti i na činjenicu da žene u menopauzi mogu uživati u seksu bez razmišljanja o mogućoj trudnoći.

Novi pogled na život

Prijelaz u menopauzu može biti vrijeme promišljanja i inspiracije. Mnoge žene u tom periodu dobiju novu životnu snagu za nove planove. S već odraslom djecom, žene u menopauzi imaju više vremena posvetiti se sebi i osobnoj njezi, vježbanju, pravilnoj prehrani, tehnikama opuštanja za smanjenje stresa… Kada žena stavi sebe na prvo mjesto, događaju se nevjerojatne promjene.

S osmijehom u svaki novi dan

Sigurno ste puno puta čitali i slušali o pozitivnim učincima smijeha na organizam. Smijeh nas zbližava s ljudima i pokreće nas na pozitivniji način razmišljanja. S obzirom da doprinosi smanjenju stresa u našim životima, smijeh je velika pomoć i u menopauzi. Dostupan je u neograničenim količinama pa ga nemojte zaboraviti uključiti u svoju svakodnevicu.

Promjene

Da, dolazi do hormonalnih promjena, promjena raspoloženja, možda će se javljati osjećaji tjeskobe, frustracije, ljutnje. Emocije se mogu mijenjati od radosti u jednom trenutku do ljutnje i razdražljivosti u sljedećem. Ali, niste li sve to već doživjeli u različitim životnim situacijama?

Ono što je važno napomenuti je da vaš stav s kojim idete prema ovoj životnoj promjeni može imati ogroman utjecaj na vaše iskustvo menopauze. Kao i sa svime u životu, pozitivan ili negativan stav imaju značajnu ulogu na kvalitetu života.

Odgovor na tegobe uzrokovane menopauzom

Možda će vas mučiti neugodna vrućina, pojačano znojenje, promjene raspoloženja ili neka od ostalih mogućih tegoba menopauze, ali na to možete utjecati na različite načine. Ove tegobe nisu razlog da na taj period života gledate negativno. Ako se pojave, ublažite ih uzimanjem biljnog lijeka Femiplant.

Uz Femiplant i menopauzu možete pamtiti po dobrome što nose srednje godine.

Jedna od najistraživanijih i najviše tradicionalno korištenih biljki za ublažavanje simptoma menopauze je Cimicifuga racemosa. Biljka koja potječe iz Sjeverne Amerike i tamošnje ju je stanovništvo koristilo kao lijek kod niza različitih bolesti, a moderna medicina je prepoznaje kao odličan odgovor na tegobe uzrokovane menopauzom.

Femiplant je:

  • Biljni lijek za ublažavanje simptoma menopauze kao što su naleti vrućine i pojačano znojenje
  • Sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka
  • Za primjenu kroz usta
  • Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika

Za razliku od sličnih proizvoda, Femiplant ne sadrži estrogene niti ispoljava učinak sličan estrogenima. Upravo se cimicifuga u Femiplantu primjenjuje za ublažavanje tegoba menopauze kao alternativa hormonskoj nadomjesnoj terapiji. Budući da ima centralno djelovanje slično neurotransmitorima i ne sadrži fitoestrogene, mogu ga koristiti i bolesnice koje su liječene ili su u procesu liječenja raka dojke ili drugih tumora ovisnih o hormonima, ali uz prethodni liječnički savjet.

Povezano: Menopauza – ublažite simptome menopauze i otkrijte ljepotu četrdesetih i pedesetih

PLAĆENI OGLAS O LIJEKU
Femiplant je Biljni lijek za ublažavanje simptoma menopauze. Za primjenu kroz usta. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
S&B -FEMI-HR-04/21 – OGL

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI