Ivana Menđušić: Drniš može postati hrvatska Provansa

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Direktorica Turističke zajednice grada Drniša zajedno s Ecijom Ojdanić organizira Good Fest, kazališni festival čije nas drugo izdanje očekuje ovoga srpnja. Što Drniš nudi te s kojim se preprekama suočava u realiziranju projekata, otkrila nam je u nastavku teksta.

Ovoga srpnja Drniš, po drugi put, postaje središte kazališne scene u Hrvatskoj. Kako ste došli na ideju Good Festa?

 Dvije žene su se dosjetile te ideje, a znamo kad žene nešto jako žele one to i ostvare. Hvala Eciji Ojdanić koja je skupa sa mnom uložila puno truda i rada kako bismo imali GOOD fest, prvi kazališni festival u Drnišu, a zahvaljujući kojem svi govore o Drnišu. Meni je to posao, kao direktorici TZG Drniša i ljubav, kao nekome čiji roditelji imaju drniške korijene, a njoj samo ljubav prema svom kraju.

Osim vrhunskih kazališnih predstava, što nas još čeka na ovogodišnjem izdanju Good Festa?

Odlična zabava. Prvu večer zabavljaju nas Giuliano i Diktatori, a ostale večeri drniški bendovi, i to Moonlight, Vinil i Morlak. Drniš ima jaku kulturnu i glazbenu scenu te ih je šteta ne poduprijeti. Naravno, uz dobru zabavu idu hrana i piće te ćete ove godine moći uživati u pršutu, fritulama, vinima, koktelima.

U osmišljavanju koncepta Good Festa pomogla vam je Ecija Ojdanić. Kako je bilo surađivati s njom?

Prekrasno iskustvo, hvalevrijedno. Lako je raditi kad je uz tebe osoba koja zna posao, koja je popularna, a još uvijek dovoljno prizemna, kako bih ja rekla, normalna.

Smatrate li da je dobra ideja dovoljna ili ste se u organizaciji festivala susretali s preprekama?

S preprekama se uvijek susrećemo, na njih smo naviknuti, ali smo pravi majstori u otklanjanju istih. Ponosne smo što smo u pandemijsko vrijeme, u malom gradu pokrenule veliku manifestaciju i što ista ima svijetlu budućnost, za što možemo zahvaliti našim partnerima  koji su uz nas od prvog dana, posebno generalnom sponzoru kazališnog dijela programa.

Na što se ponajviše fokusirate kada je u pitanju turistička strategija grada Drniša? Po čemu je Drniš poseban?

Aktivni turizam i eno gastro ponuda. To su drniški aduti i Drniš se mora u tom smjeru razvijati. Drniš ima potencijal postati mala Provansa, samo treba uzeti sve što se nudi i napraviti jasnu strategiju upravljanja i usmjeravanja. Posebno smo ponosni na to što je grad muzej na otvorenom, što zahvaljujemo Ivanu Meštroviću, na kanjon Čikole oko kojega smo razvili nove pješačke i biciklističke staze, a u kojem postoje razne mogućnosti za canyoning, hiking, slobodno penjanje, zip line, via feratu, na planinu Prominu gdje naši planinari vrijedno i marljivo rade na starim i novim stazama te na neposrednu blizinu Nacionalnog parka Krka.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI