Iz srca Makedonije u zagrebački KSET dolaze buduće regionalne glazbene zvijezde Funk Shui – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Iz srca Makedonije u zagrebački KSET dolaze buduće regionalne glazbene zvijezde Funk Shui

U utorak 24.5. na KSET-ov stage iz srca Makedonije dolazi Funk Shui, kolektiv dovoljno znatiželjan da kontinuirano (već 12 godina) radi na pronalaženju novih načina glazbenog izražavanja.

Za njih vrlo važan singl, koji ste vrlo vjerojatno i čuli, bio je “Meteori”, a trenutno spremaju treći po redu studijski album. Funk Shui je nastao 2010. godine. Kroz njihove pjesme proteže se jazz, rap, rock, indie pop te su oni žanrovski sve samo ne homogeni. Sloboda kako lirike, tako i muzike je zaštitni znak ovog benda i ona daje jednu cjelovitu sliku.

S albumom prvijencem “Aether” (2012), a potom i “R.E.M.” (2015), kao i EP-om “Impuls” (2018), može se reći da prezentiraju nešto što je teško definirati kao jedan žanr, već više kao osjećaj i uzrok.U međuvremenu su se afirmirali na poznatim europskim festivalima kao što su: MENT LjubljanaPIN Music ConferenceAthens Music WeekEurosonic ESNSMondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpoolu.

Nedavna izdanja koja su bendu dala prepoznatljivost i na domaćoj sceni, osim singla “Meteori” su: “Ne Vreme (НЕ ВРЕМЕ)” te “Veter (ВЕТЕР)”.

Ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možete kupiti u KSET-u ili putem Entrio sustava, a na dan koncerta cijena ulaznice će biti 60 kn.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI