Iznimno talentirani glazbenik Fran Vasilić po prvi puta zasvirao uživo s bendom – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Iznimno talentirani glazbenik Fran Vasilić po prvi puta zasvirao uživo s bendom

Fran Vasilić jedan je od najperspektivnijih hrvatskih glazbenika nove generacije.

Njegov prvi album „Retrovizor“ koji je sam snimio i producirao našao se na mnogim regionalnim listama najboljih albuma u 2020. godini, te je bio uvršten na Top 200 alternativnih albuma na međunarodnim Apple iTunes Chartsima. Franov TikTok profil broji više od milijun pratitelja, a njegove se pjesme slušaju u cijelom svijetu.

Nastup u sklopu Moonlight Sessionsa njegovo je prvo pojavljivanje s bendom u javnosti. Uz svjetlost punog mjeseca i uz pratnju Moonlight Sessions banda izveo je dvije pjesme „Twenty Twenties“ i „Day 39/167“.

“Twenty Twenties je prva pjesma koju sam krenuo pisati, ali i zadnja koju sam završio na “Retrovizoru”. Napisao sam je u čast svojoj baki koja je preminula krajem 2019., a za života me uvijek podupirala u bilo kakvom kreativnom izražavanju. “Day 39/167” sam napisao na 39. dan lockdowna koji sam proveo na Krku s roditeljima. Sve skupa sam ostao 167 dana doma prije nego što sam se mogao vratiti na fakultet u Amsterdam tako da se pjesma bavi temom izoliranosti koja je postala univerzalna tijekom pandemije, ali i obrađuje sve moguće misli koje ti prolaze kroz glavu dok si sam doma i nemaš što raditi”, rekao je Fran, te dodao: “Ekipa iz Moonlighta mi se javila još prije par mjeseci i ponudili su mi da dođem nastupiti kod njih kad budem u Hrvatskoj na što sam pristao pošto već dugo želim nastupati uživo, ali nemam svoj bend. Na snimanju u Koprivnici svi su bili izuzetno ljubazni i profesionalni, a sam bend je zvučao genijalno! Stvarno mislim da nisam mogao naći bolje pripremljen bend za svoj prvi nastup, a bome ni lokaciju za snimanje.“

Fran je uspio ostvariti ono što se mnogim glazbenicima čini nemoguće (ili teško moguće), a to je više od 70 tisuća slušatelja mjesečno na Spotifyju diljem svijeta i to isključivo svojom kreativnošću, radom, stalnom prisutnošću na društvenim mrežama, bez pomoći plaćenih medijskih kampanja i izdavačkih kuća.

Zanimljivo je da se glazbom počeo baviti tek prije 2 godine, za vrijeme prvog lockdowna, kada je i napisao i snimio prvi album inspiriran osobnim iskustvima i događajima. U travnju ove godine objavio je singl „A Lovesong for Whoever“, za koji je snimio i lyric video u vlastitoj produkciji uz pomoć obitelji i prijatelja.
Trenutno radi na novim pjesmama i priprema se za nastupe uživo.

Uz očaravajuću večernju atmosferu i svjetlost punog mjeseca, scenografiju su upotpunile i unikatne maske koje je posebno za ovu priliku izradila mlada umjetnica @shy_shellboye, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Pjesme koje je Fran izveo u sklopu Moonlight Sessions biti će dostupne od 1. listopada i u audio formatu putem Bandcamp profila Moonlight Sessions.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI