Jessa, mlada hrvatska glazbenica s irskom adresa predstavlja “Would You” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Jessa, mlada hrvatska glazbenica s irskom adresa predstavlja “Would You”

Jessica Atlić-McColgan, mlada Zadranka s privremenom adresom u Dublinu, pod umjetničkim imenom JESSA objavljuje svoju novu pjesmu i videospot naziva “Would You”.

Jessa je pobjednica prve sezone popularnog hrvatskog talent showa ‘Zvijezde’ a objavila je i samostalni album naziva ‘Dobar je osjećaj’. Pjesma “Would You“ drugi je singl s novog albuma u nastajanju, a koji je najavila pjesmom “21“. Jessa će u veljači s pjesmom “My Next Mistake” nastupiti i u Opatiji na izboru za statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu 2022. u svibnju u talijanskom Torinu. Glazbu i aranžman za pjesmu “Would You“ potpisuju Jessica Atlić-McColgan i Silvio Pasarić koji je odgovoran i za produkciju dok je za tekst zaslužna sama Jessica. Videospot je sniman na nekoliko lokacija u Dublinu, a za snimanje i režiju bio je odgovoran Julius Kloepping.

Kako svaka moja autorska pjesma ima dio istine u sebi, tako je i ova izvučena iz konteksta stvarnog života, mog ili života mojih prijatelja. Pjesma govori o propitivanju naših odluka. Čovjek uči svakim danom svog života. Razmišlja o svojim odlukama, propituje ih. Svakodnevno se pitamo jesmo li ispravno odlučili, da se situacija ponovi bismo li izabrali točno taj put ili neki drugi… To je jednostavno u suštini ljudskog odrastanja, življenja, jer nas je briga. Jer želimo izvući najbolje iz situacije i naučiti iz svojih postupaka. Želimo sljedeći korak na životnom putu zakoračiti odlučno i sa naučenom poukom iz prethodnih iskustvenih situacija. Često dobijemo odgovor koji ima smisla tek kada se vremenski i osobno distanciramo od neke situacije ili osobe“ – kaže nam Jessica.

Would you“ je moja druga pjesma iz takozvanog irskog perioda, dok sam još uvijek student na Audio i glazbenom inžinjerstvu na Pulse Collegeu u Dublinu, specijaliziranom za studio, tv i radio produkciju. Svoja praktična predavanja i projektne zadatke obavljamo u Windmill Lane Recording Studios, u jednom od najpoznatijih kultnih studija u Europi i svijetu. Uživam u studentskom životu i životu u Dublinu. Nalazim se na pravom mjestu gdje od iskusnih producenata i mentora učim sve što je moguće u svijetu glazbene produkcije“ – Jessa

Foto: Julius Kloepping

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI