Kako odabrati SPF za svoj tip kože? Pročitajte prije odlaska na plažu!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Sunčeva svjetlost u umjerenim količinama korisna je za naše zdravlje, ali pretjerano izla

Sunčeva svjetlost u umjerenim količinama korisna je za naše zdravlje, ali pretjerano izlaganje suncu može biti štetno za strukturu i zdravlje kože. Važno je, posebno ljeti, biti svjestan utjecaja koji sunce ima na kožu i prakticirati “sigurno sunčanje”. To znači ograničiti vrijeme provedeno na suncu, nositi zaštitnu odjeću i koristiti posebnu formulaciju za zaštitu od sunca prilagođenu tipu i potrebama kože.

Eucerin vam donosi detaljan vodič za odabir zaštite od sunca prema vašem tipu kože!

1. MASNA KOŽA SKLONA AKNAMA

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+ sadrži inovativnu Oil Control tehnologiju za regulaciju sebuma i pigmente koji apsorbiraju lipide ostavljajući površinu suhu na dodir i pružajući dugotrajan učinak protiv sjaja prikladan za masnu i/ili aknama sklonu kožu.

2. ZAŠTITA OD SUNCA PROTIV PREURANJENOG STARENJA

Za sprječavanje preuranjenog starenja kože, unutar Eucerin SUN linije kriju se proizvodi poput Eucerin Photoaging Control losiona SPF 50+ koji sprječava fotostarenje čija je formula obogaćena kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom kako bi vidljivo smanjio znakove starenja kože uzrokovanog suncem.

3. KOŽA SKLONA ALERGIJAMA NA SUNCE

Za kožu sklonu alergijama na sunce, formula za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozil-rutinom kod Eucerin kreme-gel za zaštitu kože osjetljive na sunce SPF 50 pomaže spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE (polimorfna erupcija svjetlosti).

KAKO POJEDINI UV FILTERI UTJEČU NA OKOLIŠ?

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem i nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, pojedini UV filteri nepovoljno utječu na život u moru. To se poglavito odnosi na sastojke – oksibenzon i oktinoksat, za koje se smatra da doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

POUZDANA ZAŠTITA OD SUNCA KOJA JE BLAGA PREMA OKOLIŠU

Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednako kvalitetna i pouzdana.

Eucerin SUN njega iznimno je blaga prema okolišu temeljem sljedećeg:

  • Široki raspon Eucerin njege za zaštitu od sunca ne sadrži oktinoksat i oksibenzon (UV filtri za koje se smatra da doprinose izbjeljivanju koralja) i u skladu je s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena
  • Eucerin njega ne sadrži  najlon – vrstu mikroplastike. To je bio jedan od bitnih održivih ciljeva dermokozmetičkog branda Eucerin kojega su uspješno ispunili do 2020. godine.
  • Do 70% svake Eucerin SUN formule je lako biorazgradivo, što smanjuje utjecaj na morski okoliš
  • Neprekidan rad i poboljšanja na formulama kako bi se dodatno smanjio njihov utjecaj na okoliš

BR. 1 ZAŠTITA OD SUNCA U HRVATSKIM LJEKARNAMA*

Proizvodi za zaštitu od sunca dermokozmetičkog branda Eucerin pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem. Vrhunski asortiman Eucerin SUN zaštite kože od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože, a mogu ih koristiti odrasli i djeca.


Darujemo jednu čitateljicu prekrasnom torbom u kojoj su Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 50 i Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+.

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 8. srpnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI