Kako poslovna žena može biti u ženskoj energiji?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Poslovna žena u ženskoj energiji

Full se dobro sjećam koliko je mene iritirao moj pasivni partner dok sam palila i žarila doma i na poslu. I koliko sam nezadovoljna i iscrpljena bila. Danas znam da je problem bio u nedostatku ženske energije između nas dvoje. Jer nama biznis ženama je normalno biti u muškoj energiji zato što stvaramo poslovne rezultate, razvijamo firme… I to je ok. No izazov nastaje kada smo u toj istoj muškoj energiji i doma. Jer onda su „dva muškarca“ u vezi koji iniciraju, odlučuju, vode… pa dolazi do čestih svađa i do toga da se muškarac povlači, dalek je i nezainteresiran. I zato me full veseli da ti mogu danas otkriti tri načina s kojima sam i ja davno krenula kako bi se naučila prebaciti u žensku energiju. Evo kako poslovna žena može biti u ženskoj energiji…

E da, samo još par riječi o razlici između muške i ženske energije. O tome sam pisala u članku Zašto je ženska energija važna za ljubavni život biznis žene?

I dok je muška energija ona koja stvara, planira, kontrolira, realizira, ženska je ona koja je prisutna u momentu, koja osjeća, koja prima, koja odlučuje spontano kako situacija dolazi. Ženska energija je vraćanje sebi kao ženi. I kada budeš češće u ženskoj energiji osjetit ćeš da ti, zapravo, to jako paše.

Npr. u ženskoj si energiji kada slušaš muziku, kada plešeš, kada uživaš u toploj kupki, kada zaboraviš na sve na masaži, kada gledaš film i isključiš se od cijelog svijeta… Jer, današnji način života favorizira mušku energiju. Samo daj, daj, da, daj više, radi više, grabi više….i kada god nema raznovrsnosti nema balanasa.

Kako probuditi žensku energiju

Ok, idemo sada reći par riječi o tome na koji način je probuditi i biti u ženskoj energiji. Moglo bi ti biti malo čudno na početku, ali svidjet će ti se. I osjećat ćeš neki mir u svom tijelu. Znam to jer sam i sama probala i godinama već uživam biti opuštena u ženskoj energiji kada je za to vrijeme.

Prestani držati kontrolu

Prvo kako možeš probuditi svoju žensku energiju je da prestaneš držati kontrolu nad vezom i svojim muškarcem. Pogotovo ako ste na početku veze ili se tek kontate pa vodiš svaki korak veze. Ono, nazivaš ga, predlažeš spojeve, razmišljaš što bi radili, kuda bi išli…. Umjesto toga, opusti se i daj njemu da inicira, da se trudi oko tebe, bilo da ste skupa 2 mjeseca ili 22 godine i više. Primaj od njega sa zadovoljstvom i samo se sjeti da nisi na poslu, da ne moraš realizirati nikakav plan. E da, važno je da ti ovo napomenem. Koliko god ti je trenutno možda ok da si ti gazda, brzo ćeš se umoriti i dojadit će ti. I počet ćeš prezirati svog dragog. Garantiram! Pitaj me kako znam 😊.

Podruži se sa svojim emocijama

Sljedeće što možeš napraviti da bi bila u ženskoj energiji je da se podružiš malo sa svojim emocijama. Da vidiš kako se osjećaš. Zašto to spominjem? Jer moje klijentice koje su u većini slučajeva uspješne biznis žene nisu baš na ti sa svojim osjećajima. I majstorice su kada ih treba potisnuti. I često se osjećaju nelagodno kada trebaju poslušati svoje tijelo i svoje emocije. I zato predlažem od danas, povremeno tijekom dana, staneš na loptu i pitaš se kako si. Udahni i izdahni duboko nekoliko puta i pitaj se: „Kako se osjećam?“

Uspori

Treći način kako možeš biti u ženskoj energiji je da usporiš. Jer poslovna žena je brza žena. Pored nje je Eustahije Brzić spor. Skroz te razumijem da je bitno da si okretna i efikasna. I sama sam poduzetnica i brinem o svojoj firmi i o klijenticama. I često mislim brzinom munje i radim 3 stvari odjednom. I ta brzina je sasvim ok u poslu.

Aliiiiii, efikasnost nije glavna stavka kada je ljubavni život u pitanju. Naprotiv! Umjesto da juriš po kući kao da si na poslu, predlažem da usporiš malo tempo i da osjećaš prisutnost svog muškarca. I da osjetiš kako se ti osjećaš pored njega dok pijete kavicu nakon ručka.

Ta promjena u tvojoj energiji će itekako pasati tvom muškarcu. I tako ćete se lakše opet povezati i zbližiti. Jer si tu, u ovom momentu, u ženskoj energiji. I jer nisi u budućnosti, u planiranju tj. u muškoj energiji.

www.obnoviljubav.com

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI