Kendrick Lamar novim albumom potvrđuje status hip hip ikone – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kendrick Lamar novim albumom potvrđuje status hip hip ikone

Da se nova izdanja ove hip-hop ikone čekaju s nestrpljenjem i da Kendrick Lamar nikad ne razočara, dokaz je i najnoviji album „Mr. Morale & The Big Steppers“.

Od trenutka kada je objavljen, album ne prestaje biti jedna od najvrućih tema društvenih mreža i svjetskih medija. „Mr. Morale & The Big Steppers“ Kendricka Lamara također bilježi vrtoglave rezultate slušanja na glazbenim platformama. Album sadrži 18 pjesama, podijeljenih u dva dijela.

Na najnovijem studijskom izdanju Lamar je ugostio velik broj kolega glazbenika pa slušatelji imaju priliku uživati u suradnjama s imenima kao što su Portishead’s Beth Gibbons, Summer Walker, Ghostface Killah, Thundercat, Baby Keem i Sampha. Impresivan niz imena pridružio se i radu na produkciji albuma, a samo neki od istaknutih stručnjaka iz glazbene industrije su Pharrell, Duval Timothy, The Alchemist, Beach Noise, Boi-1da, Sounwave, Dahi, FNZ, J.LBS, Bekon te mnogi drugi.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Navodeći niz suradnika, zanimljivo je spomenuti kako se u nekoliko navrata u pjesmama može čuti spiritualni učitelj i pisac Eckhart Tolle koji doprinosi narativnim dionicama dok „We Cry Together“ donosi sample pjesme „June“ popularnih Florence + The Machine.

„Mr. Morale & The Big Steppers“ dolazi nakon hvaljenog albuma „DAMN.“ koji gotovo idealno sažima i predstavlja bezgranične kreativne mogućnosti i umjetnički izraz ovog autora. Zajedno s ovim izdanjem, Kendrick Lamar potvrdio je svoj istaknuti status na hip-hop sceni.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI