Knjiga koja će vas nasmijati, slomiti vam srce i o kojoj ćete razmišljati danima

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Knjiška senzacija za mlade Adama Silvere

To možda može začuditi s obzirom da nije uobičajeno da autori u samom naslovu romana otkriju kraj i spoilaju cijelu priču. Koji je uopće smisao čitanja priče ako se zna kako završava? Silvera je u jednom intervjuu rekao: „Za mene, smisao priče je oduvijek bio u putovanju, a ne odredištu.“ Upravo putovanje kroz ovu priču i jest ono što ovaj roman čini tako posebnim.

Petog rujna, malo nakon ponoći, Mateo i Rufus primit će loše vijesti Agencije Death-Cast: danas će umrijeti. Oni su potpuni stranci, ali spletom okolnosti posljednje trenutke svojih života provest će zajedno. „Na kraju obojica umiru“ potresna je, ali i ohrabrujuća priča o dvojici mladića čiji se životi promijene u samo jednom nezaboravnom danu, priča koja nas podsjeća kako nema života bez smrti, ali ni ljubavi bez gubitka. Ovaj roman namijenjen je prvenstveno mladima, ali čitati ga mogu svi, a pogotovo oni koji su ikada nekoga voljeli, izgubili ili se pitali koji je smisao života. U glavne likove ovog romana nemoguće se ne zaljubiti. S njima ćete se smijati, uživati, zapitkivati, a onda ćete plakati i razmišljati o njima još danima nakon što knjigu pročitate.

Na kraju obojica umiru“ u rekordnom se roku nakon objavljivanja prometnuo u književnu senzaciju, a posebnu popularnost stekao je i na Tik Toku čime je postao omiljen među mlađim čitateljima. Zavladavši svim svjetskim ljestvicama najprodavanijih knjiga te preuzevši titulu najboljeg romana za mlade svih vremena u izboru svih relevantnih medija, postao je prvi izbor za čitanje ove godine. Kad ga pročitate, bit će vam jasno i zašto.

Knjigu Na kraju obojica umiru u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite po cijeni od 139 kn u svim knjižarama i na shop.egmont.hr.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI