Koji vam je dan u tjednu najdepresivniji?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Online istraživanje provedeno na portalu posao.hr na temu „Koji vam je dan u tjednu najdepresivniji?“ donosi rezultate u kojima se očituje kako najveći broj ispitanika, njih čak 31% niti jedno jutro ne stisne popularni ‘snooze‘ na budilici, dok njih 27% odgodi budilicu isključivo ponedjeljkom. Istraživanje je imalo za cilj ispitati kojim danom je radnicima odlazak na posao i ispunjavanje svojih radnih obaveza najizazovnija misija.

Portal posao.hr proveo je online istraživanje  na temu „Koji vam je dan u tjednu najdepresivniji?“ u kojoj je sudjelovalo 247 ispitanika.

Snoozamo ponedjeljkom?

Zvuk budilice je zasigurno jedan od najiritantnijih zvukova, a iz istraživanja doznajemo da je ponedjeljkom najnepoželjniji ranojutarnji zvuk te ga 27% ispitanika odgodi barem jednom, a neki i puno više puta. No, najviše ispitanika, njih čak 31%, na pitanje: „Koje jutro najviše puta stisnete odgodi (snooze) na budilici?“, odgovorilo je kako niti jedno jutro ne pritisnu odgodu. Možda smo ipak discipliniraniji nego što smo mislili.

Treća kava, a tek je 10h…

Čak 27% ispitanika, što je ujedno i najveći postotak, odgovorilo je kako je srijeda taj dan kada im je potrebna dodatna pauza tijekom radnog vremena. Poslodavci, omogućite radnicima srijedom barem 2 pauze (za kavu), imat ćete sigurno zadovoljnije i produktivnije radnike.

Petkom vrijeme na poslu leti, ali ponedjeljku se ne nazire kraj

Iz istraživanja smo doznali kako su dojam prolaznosti radnog vremena i dan u tjednu međusobno povezani. Ispitanici su se izjasnili kako im ponedjeljak „nikad“ ne završi , dok im petkom vrijeme na poslu „leti“. Ako je vikend slobodan vrlo je razumljivo zašto je upravo tim danom najlakše dočekati da kazaljke na satu označe kraj radnog vremena.

Iako vikend većini predstavlja vrijeme za odmor i pripremu za izazove u novom radnom tjednu, očito za ponedjeljak ipak nismo dovoljno spremni te je ponedjeljak potvrdio status  najdepresivnijeg radnog dana.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI