Koncert The Frajli u osječkoj dvorani Gradski vrt – dan žena – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


IZVJEŠĆE: Koncert The Frajli u osječkoj dvorani Gradski vrt – dan žena

Popularne Novosađanke oduševile su punu dvoranu osječkoga sportskog i koncertnoga prostora, a većina publike bila je ljepšega spola.

Dobro, bilo je i muških gledatelja i slušatelja. Nisu oni došli samo u svojstvu vozača ili potpore svojim boljim polovicama. I bilo ih je (muškaraca i mladića u najboljim i najgorim godinama), brat bratu, pa… nekoliko. A sad, šalu na stranu… Koncert je bio na standardno visokoj dinamičkoj i interpretativnoj razini. Kombinacija njihovih autorskih pjesma i obrada skladbi autora i pjevača i pjevačica iz regiona uvijek privuče popriličan broj ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja. “Mrvice moja”, “Ljubav na dar”, “Ich liebe dich”, “Ma, daj lutko” i drugi, pa možemo slobodno reći, hitovi, izmjenjuju se s onime što čini dio iz pjesmarice koja se izvodi na ovakvim i sličnim tulumima. Dakle, Bajaga, Balašević i naravno svevremenski Oliver. Bilo je tu vremena i mjesta i za “Zar je voljeti grijeh” i slične zabavno-glazbene bisere i pop rock opća mjesta, koji dobro zvuče u interpretaciji, od prije nekog vremena, tri glazbenice.

Foto: Tatjana Prvulović Mirković

Mihajlović i sestre Buča, jer nema više „male Mirković(ke)“. Vrlo dobro snalaženje u raznovrsnom repertoaru i sigurnost u pjevanju i ponašanju na pozornici već više od 10 godina (bit će skoro sretnih trinaest) privlači uglavnom žensku publiku. Ono što je muškoga na toj istoj bini jest prateći band. Prije nekog vremena gledao sam i slušao Frajlere, a za ovu prigodu prateću potporu curama činili su, kako su ih predstavile, Macani. Stari i, dodao bih, uigrani mačci predvođeni legendarnim Željkom Nikolinom. Gitara, bas, bubnjevi i klavijature te u pojedinim momentima pojačanje solističkim bravurama na violini, činili su i više nego solidnu zvučnu sliku. Ciganski i tamburaški dio seta bio je poticajan i za zborsko pjevanje i ples. Posebno valja istaknuti pjesmu relativno novijega datuma “Tamburaši” koja je izvedena dva puta i već je postala relativno velika uspješnica koja se rado sluša i, kako rekoh, pjeva uz uvijek raspoložene Novosađanke.

Foto: Tatjana Prvulović Mirković

Više od dva sata zabavljale su The Frajle publiku u osječkom dvoranskom Gradskom vrtu i sudeći po reakciji publike zakazale novi susret s pretežno Slavoncima, odnosno u ovom slučaju Slavonkama. Bio je to dan ili, točnije rečeno, večer, to jest noć žena. I onih na pozornici i onih u publici.

Foto: Tatjana Prvulović Mirković

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI