Lei Lou by Alex Dojčinović posveta Chanelu, Dioru i Gucciju

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U sklopu ekskluzivnog modno-filmskog projekta Très chic Haute Couture powered by Mastercard od 2. do 5. prosinca u Kaptol Boutique Cinema, na programu su čak dva pretpremijerna filma, ‘Spencer‘ i ‘Visoka moda‘, a važnu ulogu u cijelom konceptu igra hrvatski modni dizajn i to onaj s potpisom naše najuspješnije dizajnerice i poduzetnice Aleksandre Dojčinović.

Posjetiteljice će, naime, osim u tri, trenutno iznimno popularna filmska uratka- pretpremijerama filmova ‘Spencer’ i ‘Visoka moda’ te ‘Dinastija Gucci’ moći već od četvrtka uživati i u specijalnom modnom postavu Aleksandrinih kreacija, u kinu na Kaptolu.

Dizajnerica će predstaviti Lei Lou bestsellere, posebno redizajnirane kako bi bile što vjernija reinterpretacija statement modela triju najvećih svjetskih modnih kuća, Guccija, Chanela i Diora, a čije se priče direktno ili indirektno protežu kroz svaki od filmova. To je ujedno Aleksandrin hommage brendovima koji su u velikoj mjeri utjecali i na njezin put i stvaranje. Tim povodom snimljen je i Très chic editorial. U godini koju su obilježile brojne kolaboracije najvećih svjetskih modnih kuća, ova suradnja CineStara i Aleksandre Dojčinović, zapravo je dokaz da se trendovi i kod nas itekako prate.

“Htjela sam taj dašak svjetske mode preseliti u naše okvire i to tako što sam najpopularnije Lei Lou komade doradila na način da inspiracijom i dizajnom budu na tragu svakog od tri brenda. To je  moj suvremeni pogled na rad najvećih od najvećih, neki moj, čak ne toliko dizajnerski, koliko stilistički pogled na njihov rad kroz sva razdoblja. Riječ je o klasičnim komadima koji su, baš kao i moda ovih brendova, nosivi za sva vremena” – pojašnjava dizajnerica, ne krijući zadovoljstvo činjenicom da je upravo njoj pripala čast i privilegija sudjelovati u tako zanimljivom projektu, u kojem joj se idejom za projekt, ali i savjetima na snimanju obzirom na svoju dugogodišnju internacionalnu karijeru modela, priključila Branka Krstulović, direktorica marketinga i promocije CineStara.

“Ovako to izgleda kada se isprepletu moja prva ljubav – moda i moja druga nerazdvojiva ljubav – film i kino, pa sve zajedno smjestimo u prekrasan interijer Kaptol Boutique Cinema. Drago mi je da je Alex prepoznala našu ideju i nadogradila je u svom stilu, a nadam se da će se svidjeti i našim posjetiteljicama” – naglasila je Branka Krstulović.

Capsule kolekciju inače obilježavaju strogi kroj i konstrukcija kao posveta Dioru, čista i bezvremenska bjelina Chanelu, color-blocking kao zahvala uvijek nešto razigranijem Gucciju, a s obzirom na činjenicu da je riječ o odjevnim predmetima koji svoje mjesto mogu naći u svakom ženskom ormaru, nesumnjivo će upravo oni biti najtraženiji komadi u Aleksandrinom luksuznom butiku u Ilici 15 ovog prosinca.

Film ‘Visoka moda’ priča je o mladoj delinkventici u kojoj šarmantna i izuzetno talentirana  krojačica ateljea modne kuće Dior, pronalazi buduću nadu ovog nevjerojatnog zanata. Dvije sasvim drugačije žene pronaći će zajednički jezik, pun poštovanja za „viši cilj“ – a to je krojački zanat koji je čaroban poput „izgradnje neke građevine“, kako je znao reći Christian Dior.

Film Ridleya Scotta ‘Dinastija Gucci’, kako mu samo ime govori, prati šokantnu istinitu priču o obiteljskom carstvu ove slavne talijanske modne kuće.

Nevjerojatan ‘Spencer’, film je čileanskog redatelja Pabla Larraina u kojem Kristen Stewart apsolutno blista utjelovivši nikad prežaljenu Lady Dianu koja je osim omiljene princeze bila i modna ikona.

Sva tri filma možete pogledati u Kaptol Boutique Cinema u sklopu Très chic večeri od 2. do 5. prosinca u više termina svakoga dana, a ‘Visoka moda’ i ‘Spencer’ bit će prikazani pretpremijerno tako da je ovo idealna prilika da ih pogledate među prvima.

  • Foto: Maja Kljaić
  • Make up: Sonja Pašalić
  • Modeli: Talia Model

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI