Mak Murtić objavio soundtrack za film “Škoj ili ne?” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mak Murtić objavio soundtrack za film “Škoj ili ne?”

U sklopu serijala Rika Muzike za promociju kompozitora na etiketi, Rika Partitura, objavljen je soundtrack za film “Škoj ili ne?”, projekt kompozitora, dirigenta i multi-instrumentalista Maka Murtića.

Ovim glazbenim uratkom Mak dočarava nastajanje otoka Krka od geoloških pradavnina pa sve do današnje turističke ponude, prateći pripovjedača i njegovu priču o životu na otoku nekad i danas.

Da bih opisao otok Krk i njegovu naizglednu nepromjenjivost, koristio sam elemente krčke tradicijske glazba u jukstapoziciji sa elektronskom glazbom i suvremenim instrumentima. Soundtrack ima dozu humora, kao i cijeli narativni film za koji je rađen koji stipulira da je seljakov svijet nepromjenjiv i da se mijenjaju samo vladari, koji su često glazbeno opisivani kao karikature samih sebe.”

Mak je široj javnosti najpoznatiji po radu sa svojim orkestrom Mimika, koji je osnovao u Londonu davne 2010. godine s Majom Rivić. Mak i Maja trenutno rade na 4. studijskom albumu ovog kultnog orkestra, radnog naziva Altur Mur.

Mimika orkestar upravo završava snimanje te počinje miks novog albuma Mimika orkestra koji je svojevrsni nastavak na teme iz filma Škoj ili ne? u smislu da nastavlja plovidbu Mediteranom. Altur Mur je Mimikina commedia dell’arte koja se odvija na beskonačnoj gozbi na nepostojećem otoku Mediterana i vuče inspiraciju iz bogate povijesti, suhe zemlje i turističkog svijeta ovog sjecišta kultura.

Snimanje albuma “Škoj ili ne?” se odvijalo tijekom proljeća 2021. u studiju Mamut na otoku Krku, uz glazbenu produkciju Kristijana Vasilića. Glazbenici izvođači su: Marta Kolega (vokal), Nika Bauman (flauta), Leo Beslać (flauta, el.gitara), Mak Murtić (saksofon, glasovir), Luka Žužić (trombon), Marko Ferlan (bas gitara) i Nenad Kovačić (udaraljke). Za vizualni dio zaslužan je Dinko Čvorić – Doringo.

Foto: Nikola Knežević

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI