Mandarine: Kraljice agruma kojih nam nikada nije dosta

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mandarine sadrže više vitamina C od naranči, a njihova sočnost te slatko-kiselkasti okus koji osvježava razlog su zašto im se veselimo svake jeseni. Mandarine su voće najmanje tretirano pesticidima, prskaju se samo jednom, ne mogu dugo stajati i zato je velika sreća prodati sav urod.

Vitamin C iz mandarina potiče proizvodnju kolegana i pomaže u zadržavanju glatke i mladenačke kože. Dijetalna vlakna u ovom voću i poboljšavaju probavu. Prema pisanju Natural Food Series, mandarine mogu poboljšati probavu, zaštititi srce te regulirati krvni tlak, a od njih teško da ćemo se udebljati – 100 grama voća sadrži otprilike 50 kalorija.

Vjerovali ili ne, mandarine mogu popraviti vaše raspoloženje, tvrde iz Klinike Mayo. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i tjeskobe. Ako imate loš dan i želite se osjećati opuštenije, pokušajte s mandarinama! 

Kod kupnje mandarina birajte one teže jer sadrže više vode i soka. Kako ne bi izgubile vrijedne nutrijente, mandarine držite podalje od direktnog svjetla. Konzumirajte ih svakako unutar sedam dana od dana kupnje. 

The post Mandarine: Kraljice agruma kojih nam nikada nije dosta appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI