Moonfall – katastrofa kozmičkih razmjera

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Redatelj Roland Emmerich proslavio se znanstveno-fantastičnim filmovima poput velikih kino hitova Dan poslije sutra, 2012 i Dan nezavisnosti, a ove godine predstavlja katastrofu kozmičkih razmjera – Moonfall!

Novim je hitom Emmerich ponovo pomaknuo granice žanrova znanstvene-fantastike i filma katastrofe – ovoga puta istražujući svoju viziju Mjesečeve mega strukture.

Spektakularni blockbuster

Radnja ovog spektakularnog blockbustera počinje kada tajanstvena sila izbacuje Mjesec iz Zemljine orbite i šalje ga da ravno u sudar sa životom kakav poznajemo.

Još je početkom 1960-ih, američki predsjednik J. F. Kennedy želio osvojiti Mjesec. Njegovi snovi i nade za ovaj nemoguć zadatak postali su stvarnost 1969. s misijom Apollo 11 – malim korakom za čovjeka, velikim za čovječanstvo.

Ali, 2022. godine taj isti Mjesec dolazi k nama, i razotkrit će tajnu koja će promijeniti sve u što smo do sada vjerovali.

Svega nekoliko tjedana prije udara i sa svijetom na rubu uništenja, izvršna direktorica NASA-e i bivša astronautkinja Jo Fowler (Halle Berry) uvjerena je da ima ključ spasa. Bivši kolega astronaut, Brian Harper (Patrick Wilson) i teoretičar zavjere K.C. Houseman (John Bradley) jedini su koji joj vjeruju. Ovi će heroji krenuti u nemoguću posljednju misiju u svemir, ali tamo otkrivaju da naš Mjesec nije ono što su cijelo vrijeme mislili o njemu.

Halle Berry (“Jocinda Fowler,” left) and Patrick Wilson (“Brian Harper,” right) as stranded astronauts in the sci-fi epic MOONFALL.

U glavnim su ulogama Halle Berry, Patrick Wilson i John Bradley najpoznatiji po ulozi Samwella Tarlyja u Igri prijestolja, u filmu glume još i Michael Peña, Donald Sutherland, Charlie Plummer, Eme Ikwuakor i Carolina Bartczak.

Moonfall, u distribuciji Blitza, u CineStar i ostala kina stiže ovog četvrtka, 3. veljače, u IMAX i 4DX formatima, te regularnim kino formatima. Najveće #CineFanove očekuju pokloni iznenađenja na CineFan projekcijama od 20:00 do 20:30 sati u CineStaru!

Ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama kina.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI