Moramo liječiti svoj životni stil

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kao osnivačica holističkog centra i kreatorica jedinstvene Mulier metode, doktorica medicine
Meri Bura najbolje zna koliko je naš životni stil povezan sa zdravljem. Nakon što je primijetila da joj veliki broj žena dolazi s istim pričama i simptomima, dr. Bura uvidjela je da postoji “praznina” u znanju brojnih žena zbog čega žive nezdravo, s nizom simptoma i bez izgleda da izađu iz tog začaranog kruga.

U svojoj ordinaciji, pacijentice pita uobičajena zdravstvena pitanja, no kada i dođu dvije osobe
s istim simptomima, pristup je individualan. Najvažnije je prikupiti sve informacije o ženi
kako bismo znali što dalje. Osim medicinskih informacija, važno je pitati i o načinu života, kako
se žena hrani, koliko je na suncu i zraku, koje emocije nosi sa sobom i u kakvim je odnosima s
bližnjima”, objašnjava.

Upravo se na to misli kada se priča o holističkom liječenju, a edukacija “Holistička bura” cijeli ovaj pristup će predstaviti na višem nivou. Jer kako doktorica Bura kaže – moramo liječiti životni stil.

To je bio poticaj za kreiranjem ove edukacije koja će na jednom mjestu okupiti stručnjake i žene te će problemima pristupiti zajedno. A ti problemi su simptomi čiji je uzrok pogrešan životni stil. Od mentalnog stanja, načina prehrane, probave samog življenja pa sve do emotivnog stanja. Stoga nadolazeća edukacija obuhvaća sve ove teme koje su zanimljive svakoj ženi, posebice onoj koja pati od nekih hormonalnih poremećaja.

A osim zdravstvenih tema, dr. Bura objašnjava zašto je bilo neminovno dodati i one druge. “Panel o detoksikaciji i anti ageu je važan jer je i ljepota važna u životu svake žene. A to je nešto o čemu se puno piše, ali premalo na pravi način, kao i o životnom stilu. Mi ćemo se fokusirati na prirodne načine isticanja ljepote žene, ali i usporavanja starenja. Ne nužno zbog dobrog izgleda, koliko zbog dobrog osjećaja.”

Meri Bura portret

 

Relevantne informacije i savjeti stručnjaka

Uz spomenute teme, edukacija će pažnju posvetiti i neizostavnoj temi današnjice – stresu. A osim predavanja, program će uključivati i vježbe kako bi polaznice odmah isprobale naučeno i osvijestile kako brzo smanjiti stres u glavi i tijelu. Živimo u vremenima kada o bolestima prvo čitamo na internetu koji je prepun svakakvih izvora i članaka. Rezultat je da si sami postavljamo dijagnoze i koristimo savjete koje možda uopće ne bismo trebali. “To nam samo stvara dodatni stres jer smo onda zatrpani informacijama”, objašnjava dr. Bura i dodaje kako je “premisa cijele edukacije na jednom mjestu dobiti relevantne informacije i savjete od strane stručnjaka”.

Stoga kada se kaže da je edukacija posvećena promjeni životnog stila, misli se na sve teme
koje će paneli obuhvaćati. Program možete pratiti uživo u Šibeniku ili online, a datum održavanja je 16. listopada.

“Životni stil sve više postaje bitna stavka u liječenju. Liječnici obraćaju više pažnje na njega, međutim trebamo malo konzistentnije informacije da bi pacijentima bilo jasno što točno znači kada liječnik kaže „Promijenite životni stil“. To nije jednostavno promijeniti i u procesu promjene potrebna im je liječnička podrška.“

Zbog ovih gorućih i praktičnih tema, ovo je edukacija po mjeri svake žene! Iako su muškarci naravno dobrodošli, teme, savjeti i problematika fokusirat će se na žene zbog čega je garantirana ugodna atmosfera i sloboda da pitate sve što vas zanima.

Detaljan program, popis zanimljivih panela i sudionika te prijavnicu pronađite na linku “Holistička bura”.

Svakako nas pratite putem Facebook stranice jer vas uskoro darujemo s 2 kotizacije!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI