Mozaik predstavlja knjigu o tome kako je biti osobni asistent najveće svjetske zvijezde

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Roman prati život osobnog asistenta u turbulentnom Hollywoodu. Naime, i sam Byron Lane radio je kao osobni asistent glumačkih zvijezda, uključujući i pokojnu Carrie Fisher. Fisher je najpoznatija po ulozi princeze Leie u filmskom serijalu Ratovi zvijezda; za tu je ulogu tri puta nominirana za nagradu Saturn. Upravo je to životno iskustvo iskoristio kao inspiraciju za pisanje ove svjetske uspješnice. „Zvjezdanu prašinu“ na hrvatski je prevela Lidija Toman.

Zabavan i neopisivo oštar, ovo je roman koji, kao i zvijezda o kojoj govori, očarava i veseli, slama srce i donosi nadu.

„Urnebesno i vrlo drsko!“ – The New York Times

„Ovaj roman je topao i neopisivo komičan čin, ali je ujedno i proslava u čast ljubavi. To je roman koji se ni u kojem svemiru ne može nazvati dosadnim.“ – Patrick Ness (autor uspješnice A Monster Calls i The Crane Wife)

„Byron Lane je napisao knjigu koja će vas dotaknuti na bezbroj načina. Znala sam da ću se dobro nasmijati, ali nisam očekivala emotivnu priču o odnosu koji je istodobno i težak i prekrasan. Savršena knjiga.“ − Laura Gelman (autorica uspješnice A Class Mom)

RADNJA:

Charlie Besson napet je i znoji se pred razgovor za nadrealan posao. Parkiran je pred ulazom u hollywoodsku vilu Kathi Kannon, kazališne i filmske zvijezde i najgore odjevene osobe prema mišljenju časopisa People. Ona je glumica kojoj je potrebna pomoć, a on samotnjak s margine kojem su potrebne smjernice. Kathi je ikona, autorica bestsellera i nagrađivana filmska zvijezda, najpoznatija po ulozi svećenice u jednom SF blockbusteru. No poznata je i po još jednoj ulozi: ulozi skandalozne pripadnice hollywoodskog plemstva. Charlie dobiva posao svojih snova i upušta se u pustolovinu ispunjenu kasnonoćnim šopingom, putovanjima u zadnji čas jer netko želi vidjeti auroru borealis, ali i procesom inicijacije u najsvetije od hollywoodskih plemena: pleme osobnih pomoćnika. Međutim, Kathi ubrzo postaje puno više od šefice i kako se njihov odnos produbljuje, tako se bliži vrijeme da Charlie donese odluku. Hoće li uvijek biti na marginama života i odluka ili će napokon i on preuzeti glavnu ulogu u svom životu?

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI