Može li žena koja vjeruje da se muškarci boje uspješnih žena imati sretnu vezu?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


„Barbara, mislim da nemam sreće u ljubavi jer se muškarci boje moje uspješnosti i samostalnosti.“ Ovo je česti stav mojih dragih klijentica, modernih, samostalnih i uspješnih žena. I sama sam poduzetnica 20+ godina i zato razumijem od kuda dolazi takvo razmišljanje. A danas ću ti otkriti zašto je takav stav kontraproduktivan.

Poruka da pogledamo u sebe

I totalno te razumijem, ako si se prepoznala. Jer i ja sam nekada tako razmišljala. Ništa drugo nije dolazilo kao mogući razlog zašto mi, u mojim 30-tima, veze nisu baš bile bajne i sjajne. Sve je prekrasno započinjalo da bi se muškarac nakon par mjeseci iznenada povukao ili smo se počeli često svađati.

Iskreno, bila sam zbunjena. Jer bila sam svjesna po učestalim pogledima muškaraca oko mene da izgledam očito ok. Znala sam da sam inteligentna, duhovita i da imam toplo srce. Ali, muškarac se jednostavno nije zadržavao u mojoj blizini više od 3 mjeseca.

I konačno sam priznala sama sebi, teška srca, da nešto moram poduzeti. Potražila sam love coacha da mi objasni zašto me se muškarci boje. Bila sam uvjerena da je samo do njih. Nije mi palo na pamet da mi možda nešto unutar mene sabotira sreću u ljubavi. I da su mi svi ti muškarci oko mene, koji dođu i nestanu, poruka da pogledam u sebe.

Danas mi je jasno da bi se bez osvještavanja limitirajućih uvjerenja još uvijek mučila s osjećajem nesigurnosti i bila bih i dalje u natjecateljskom duhu pored svog muškarca. I dalje bih bila u copy paste situacijama s muškarcima jer naše limitirajuće uvjerenje neprestano privlači u naš život muškarce s kojima imamo ista ili slična bolna iskustva. A ta uvjerenja su dokaz našem egu da je u pravu kada nam prodaje priču da nas se muškarci boje.

Koje su posljedice za ljubavni život žene koja vjeruje da se muškarci boje uspješnih žena?

Žena sama sebe sabotira da uživa u prekrasnoj, zdravoj vezi i da i dalje niže uspjehe na poslu. Stalno ima osjećaj da mora jedno žrtvovati. Posebno naglašavam da niti jedna žena ne bi smjela nikada prihvatiti taj model žrtvovanja jer je okrutan i nepotreban.

Uvjerenje da se muškarci boje uspješnih, inteligentnih i educiranih žena je i prebacivanje „užarene mase“ nekom drugom. To je bijeg od vlastite odgovornosti za događaje u svom životu.

Da, znam da je često lakše misliti da je do nekog drugog, ali to nam nikada nije donijelo sreću u životu. Sve je do nas! Ovakav stav je sabotiranje vlastite sreće jer žena tako nikada ne otkrije pravi uzrok zašto joj se stalno događa da je povrijeđena i razočarana u ljubavi.

Jer stav da se muškarci boje neovisnih i pametnih žena je drska igra ega koji nam tako baca pijesak u oči kada dođe do raspada veze. Ili kada je veza puna izazova poput; udaljavanja, svađanja, nedostatka strasti, gorčine, zamjeranja….

Da, sve su to posljedice s kojima se moje drage uspješne klijentice svakodnevno susreću kada mi se obrate za pomoć. I znam da im nije lako. Nije bilo ni meni nekada, kada sam bila na njihovom mjestu. I zato ih full razumijem. To nikako ne znači da nismo nikada naišle i na muškarca koji zaista nije pametan odabir jer mu je energija toksična.

Ali moje 10+ godišnje iskustvo u pomaganju jakim i sposobnim ženama da budu sretne u ljubavi je da ipak postoji nešto duboko unutar žene što joj ne dozvoljava da bude sretna u ljubavi. Nešto skriveno što se mora naći i maknuti da bi uspješna poslovna žena bila u sretnoj, zdravoj vezi u kojoj ima podršku, pažnju, bliskost i zajedništvo sa svojim dragim. I gdje se može osjećati opušteno.

Postoje muškarci koji obožavaju pametne žene

Često vidim kod svojih klijentica i da sasvim slučajno odbijaju svog muškarca od sebe tako što su pored njega u muškoj energiji. Tu sam nekad bila prvakinja! Ali znaš što? Pored žene u muškoj energiji se muškarac osjeća kao da ga ona želi kastrirati. I povlači se od nje munjevitom brzinom. I automatski mu prestaje biti privlačna, bez obzira na sve njene kvalitete.

Ukratko, ako žena ima uvjerenje da se muškarci boje žena koje zarađuju više od njih, koje su na visokim pozicijama u tvrtkama ili su uspješne poduzetnice, tako nikada neće otkriti koji je pravi uzrok zašto njene veze brzo propadaju nakon prekrasnog početka.

Draga moja, ako si se prepoznala želim ti reći da nema razloga za paniku. Jer iz osobnog iskustva i iz iskustva mojih 400+ klijentica do sada, znam da postoje muškarci koji obožavaju pametne žene. Muškarci koji su ponosni na uspjehe svoje žene i kojima itekako imponira imati pored sebe u životu sposobnu, seksi, inteligentnu ženu.

I želim da je to i tvoje novo uvjerenje jer tvoj poslovni uspjeh nije prepreka da bi uživala pored svog muškarca. Možeš imati oboje. Znam kako.

Povezano: Zašto uspješna poslovna žena često nije uspješna u ljubavi

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI