Ne znate se opustiti? Imamo rješenje za vas!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vježbe disanja i savjeti za opuštanje najtraženiji su pojmovi na Google tražilici u 2022. To, uistinu, ne čudi, jer ljudi – svatko na svoj način – teže odmaknuti se od negativnosti oko nas i u turbulentnim vremenima pronaći svoj komadić sreće. I ne, nije sebično osnažiti se fizički i mentalno; to je nužnost koju dugujemo sebi i ljudima oko sebe, poručuju iz Terma Tuhelj..

Prema globalnim istraživanjima, vrijednost tržišta koje liječi stres i mentalno nas osnažuje do 2024. narast će sa sadašnjih 17,2 na 20,6 milijardi dolara. I najnovije izvješće Global Wellness Instituta također ukazuje na brz porast ove industrije, posebice u segmentu koji nas, usred kolektivne potrebe za katarzom, prije svega oslobađa tog sveprisutnog stresa. Stručnjaci Terma Tuhelj otkrivaju pet wellness trendova koji će nam u tome pomoći, a prakticiraju ih moderne žene širom svijeta.

Breathwork i Selfness dan

Breathwork je najnoviji wellness trend koji uključuje upravljanje disanjem. Regulirajući protok daha, možete uravnotežiti svoje tijelo i um. Vaš um će se usporiti kad svjesno dišete te izazvati osjećaj olakšanja koji vam omogućuje da se vratite svakodnevnim aktivnostima te se usredotočite. Par minuta usredotočenosti i već ćete se osjećati bolje, poručuju iz Trema Tuhelj, u kojima se svakog posljednjeg vikenda u mjesecu organizira Selfness dan. Tako vas već u subotu i nedjelju, 26. i 27. ožujka, očekujeposebno kreiran program za duboko opuštanje. Zvučna kupka s himalajskim zdjelama, vođena meditacija, Aroma show program, jutarnje vježbe, vježbe CHI GONG vretenom, oslobodit će um negativnih misli i napunit će vas pozitivnom energijom.

Život obogaćuju doživljaji

Trenutačno je toliko negativnih vijesti oko nas, tako da je nužno postaviti granice kad je u pitanju digitalna potrošnja. Mi imamo moć odlučivanja što ćemo od vanjskih podražaja uzeti, a što eliminirati. Moderne žene znaju da je važno priuštiti sebi doživljaje, jer su oni začin života, kažu stručnjaci Terma Tuhelj. Ove zagorske terme mjesto su isključivo pozitivnih doživaljaja, bilo da se želite opustiti u na nekom beauty tretmanu, uživati u terapijama termalnom vodom ili bogatim programima Svijeta sauna.

Terapijske aplikacije

I nakon wellness predaha moderne žene nastavljaju živjeti zdravo, jačati duh i tijelo. Posljednje vrijeme naši pametni telefoni i računala pomažu nam da preuzmemo kontrolu nad mentalnim zdravljem. Svakim danom sve je više aplikacija za bolji san, meditaciju i još mnogo toga. Terapijske aplikacije kao što su BetterHelp, CBT Thought Diary, Calm: Sleep & Meditation, Talkspace… nude pristup terapeutima iz udobnosti doma ili ureda. Korisnici tako mogu ispunjavati kvizove, a algoritmi ih povezuju s odgovarajućim stručnjacima. Ma koliko se o gadgetima govorilo u negativnom kontekstu, digitalno doba nudi niz prednosti koje moderne žene znaju iskoristiti u kreiranju malih antistress oaza.

Wellness udvoje

Svjesne i hrabre žene otvoreno će govoriti o svojim osjećajima i seksualnosti kao dijelu svog fizičkog i emocionalnog blagostanja. Zdrav partnerski odnos ključan je čimbenik fizičkog i emocionalnog zdravlja, a seksualnost prirodan i zdrav dio onoga što jesmo. Moderne žene danas preuzimaju inicijativu za zajednička putovanja, biraju destinacije, a u fokusu su im opuštajuća wellness putovanja. Paket Romantika u Termama Tuhelj izvrsna je prilika za realiziranje savršenog bijega u dvoje. Odmak od svakodnevice parovima uvijek dobro dođe, a posebno u ovim turbulentnim vremenima.

Talk and walk therapy

U suvremenom svijetu neprestano smo u potrazi za stručnjacima, iskustvima i mjestima koja će nam pomoći vratiti harmoniju i osjećaj stabilnosti. Stoga su putovanja, pa čak i samo kratki bijeg od rutine, savršen način regeneracije tijela i uma. Wellness oaze i avanturistička iskustva na otvorenom posebno su na cijeni, jer na takvim mjestima najlakše je povezati se sa sobom, drugima i prirodom. Kretanje je važan segment održavanja kondicije, a u okolici Terma Tuhelj nalazi se nekoliko uređenih pješačkih i biciklističkih staza koje će vam pomoći u istraživanju pitoresknog Zagorja laganom šetnjom u društvu omiljenih prijateljica. Stiglo je proljeće, savršen tajming za aktivan odmor.

The post Ne znate se opustiti? Imamo rješenje za vas! appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI