Neil Young albumom “Noise and Flowers” odaje počast preminulom prijatelju, menadžeru i ljubitelju glazbe – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Neil Young albumom “Noise and Flowers” odaje počast preminulom prijatelju, menadžeru i ljubitelju glazbe

Neil Young i Reprise Records predstavljaju novo izdanje Neila Younga + Promise of the Real, live album “Noise and Flowers” koji je snimljen tijekom europske turneje 2019.

Dvostruki LP koji od sada možete pronaći u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča i online uključuje nezaboravne pjesme poput “Helpless”, “Everybody Knows This Is Nowhere”, “From Hank To Hendrix”, “Rockin’ In The Free World”, plus “Throw Your Hatred Down” (Mirrorball) i bombastičnu verziju “I’ve Been Waiting For You” (s Youngovog debitantskog albuma).

”Noise & Flowers” dokumentira turneju od 9 datuma koja je započela samo dva tjedna nakon što je Youngov životni prijatelj i menadžer  tijekom više od 50 godina, Elliot Roberts, preminuo u dobi od 76 godina. Nastupajući uz fotografiju Robertsa zalijepljenu na kofer gitare, Young je pristupio svakom nastupu kao komemoraciji u čast svom pokojnom prijatelju. To je putovanje koje legendarni glazbenik opisuje kao “čudesno”.

“Sviranje u njegovo sjećanje [učinilo je to] jednom od najposebnijih turneja ikad”, kaže Young u bilješkama uz album. “Krenuli smo na put i ponijeli njegov veliki duh sa sobom i utkali u svaku pjesmu. Ova glazba ne pripada nikome. U zraku je. Svaka nota je odsvirana za velikog prijatelja glazbe, Elliota.” Odajući počast menadžeru koji je vodio Youngovu karijeru više od pola stoljeća, ”Noise & Flowers” istražuje sve aspekte njegove impresivne diskografije.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI