Nemojte zanemariti ovih 9 znakova. Možda ste u depresiji!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Depresija nije prolazno stanje neraspoloženja i pasivnosti, već se radi o ozbiljnoj bolesti koju treba liječiti. Ona utječe na cjelokupni život bolesnika, ali ima i značajan utjecaj na socijalno okruženje.

Žene češće obolijevaju od muškaraca u odnosu 2:1, no točan razlog takve pojave nije poznat. Depresija se najčešće javlja u četrdesetim godinama života, ali može započeti već u doba adolescencije, kao i u starijoj životnoj dobi.

Svaka žena mora znati znakove depresije kako bi pravovremeno spriječila problem. Donosimo vam neke od simptoma na koje trebate obratiti pažnju.

Poremećaji spavanja

Ovaj znak prevladava kod većine žena. Zbog depresije, žene imaju problema sa spavanjem. One ili spavaju previše ili ne spavaju uopće. Ovo utiče na psihičko stanje te podiže nivo frustracije.

Osjećaj umora

Većina žena koja pati od depresije osjeća konstantni umor i slabost. To može biti povezano i sa stresom. Također, žene koje pate od depresije osjećaju se bespomoćno, ništa im se ne radi, letargične su, a s vremena na vrijeme mogu imati i vrtoglavicu.

Osjećaj krivice

Kada pate od depresije, žene imaju tendenciju da sebe krive za sve. Osjećaju se bespomoćno u svim situacijama i sve što urade misle da nije dovoljno dobro urađeno. Najgore, ovo može dovesti do suicidnih misli.

Osjećaj tuge i anksioznosti

Stalni osjećaj tuge još je jedan znak koji imaju žene koje pate od depresije. One sve stvari shvaćaju i doživljavaju na negativan način. Uznemirene su i zabrinute u svim situacijama.

Problem u donošenju odluka

Kada je ovo u pitanju, žene se suočavaju s velikim problemima. One imaju problema u donošenju malih odluka te im se teško skoncentrirati.

Neredovit menstrualni ciklus

Zbog depresije, mnoge žene imaju problema s menstrualnim ciklusom. Također, ovo može biti i popraćeno s hormonskim problemima.

Ravnodušnost

Kada su u depresiji, žene imaju ravnodušan stav.Sve im smeta. Žele biti same i ne žele komunicirati s drugim ljudima. Do izražaja dolazi i osjećaj usamljenosti.

Problemi s probavom

Uz kroničnu depresiju, mnoge žene se suočavaju s probavnim smetnjama. Zbog poremećaja normalnih tjelesnih funkcija, depresija izaziva i zatvor.

Anksioznost i halucinacije

Žene imaju tendenciju da dožive halucinacije što može dovesti do napada anksioznosti. One se često uplaše bez razloga. Dolazi do gubitka interesa za svaku aktivnost. Ovo se uglavnom događa kod kronične depresije.

Ako imate bilo koji od navedenih znakova, što prije se obratite svom liječniku. Depresija je ozbiljan poremećaj.

Izvor: minimagazin.info, plivazdravlje.hr

The post Nemojte zanemariti ovih 9 znakova. Možda ste u depresiji! appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI