Netolerantna koža: Što to zapravo znači?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Među najraširenijim bolestima u svijetu, nalazi se alergija, kako piše Svjetska zdravstvena organizacija. Jedna od dvije osobe kaže da je sklona alergijama i/ili netoleranciji. Bez obzira na to jesu li biološka realnost, problemi s kožom ovog tipa danas postaju dominantna briga.

Netoleranciju kože možemo definirati kao trenutan i jednokratan odgovor kože na alergen ili iritant. Za razliku od kože sklone alergijama, kod netolerancije kože nije riječ o odgovoru imunološkog sustava te ovdje nema faze senzibilizacije kao što je to slučaj kod alergija.

Naravno, postoje neki tipični znakovi koji će vam pomoći utvrditi odnosi li se to na vašu kožu. Primjerice imate novu kremu i osjećate da vam koža gori nakon nanošenja,. Zatim, koža vam pocrveni bez nekog očitog razloga, a nalet vjetra je dovoljan da vam izazove neugodan osjećaj i peckanje ili trnce.

U većini slučajeva, ovi neugodni osjećaji odnose se na kožu lica, ali preosjetljivost kože je moguća i na drugim dijelovima tijela, poput vrata, vlasišta, ruku i stopala.

Može li se hiperreaktivnost kože ograničiti?

Naravno da može, ali uz pravu njegu! Za njegu hiperreaktivnog epidermisa ili netolerantne kože bitna je prilagođena njega. Ključ je u tome da vaša njega ne smije sadržavati nadražujuće tvari (ili tvari koje će vjerojatno uzrokovati nadraženost; osobito konzervanse i mirise). To će pomoći ublažiti nadraženost i ograničiti hiperreaktivnost kože.

Netolerantnoj koži, koja je često nježna, svijetla i suha, potrebni su dermokozmetički proizvodi koji sadrže samo tvari koje ispunjavanju uvjet izbjegavanja bilo kakve dodatne agresije.

Mali rituali koji će umiriti reaktivnu kožu

Područje reakcije očistite losionom koji ste nanijeli vrhovima prstiju. Tolérance Losion za čišćenje osjetljive kože nježno čisti i pouzdano uklanja šminku s lica, očiju i usana. Oslobađa kožu od nečistoća koje se nakupljaju tijekom dana. Ne nadražuje i ne isušuje kožu.

Ako šminku morate uklanjati vatom, najprije namočite vatu termalnom izvorskom vodom, a zatim losionom za čišćenje, kako biste omekšali pamučna vlakna: zajamčen je osvježavajući učinak!

Nakon toga, po koži raspršite maglicu termalne izvorske vode kako biste na prirodan način umirili iritaciju.

Nanesite umirujuću kremu, najbolje bez mirisa i konzervansa, poput Tolerance control kreme namijenjene za oporavak preosjetljive, hiperreaktivne, netolerantne i alergijama sklone kože. Umiruje kožu u 30 sekundi¹ te dugoročno kontrolira i smanjuje hiperreaktivnost kože.

Vrlo dobra podnošljivost kože i očiju. Pogodno za djecu od 2 godine.

Sa svojim umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima, Avène termalna izvorska voda je prirodni djelatni sastojak koji se nalazi u srcu svih Avène proizvoda. Njezino jedinstveno djelovanje čini je idealnom za njegu osjetljive kože lica, a potvrđeno je u više od 300 znanstvenih ispitivanja.

Više o svim proizvodima možete pronaći na https://www.eau-thermale-avene.com.hr/ dok svoju kupovinu možete obaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI