Nova kolekcija brenda PETAR Lidije Skočibušić

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U fokusu nove kolekcije brenda PETAR Lidije Skočibušić su, kao i u dosadašnjima, bazične forme, boje i sama funkcionalnost odjevnog predmeta. Dizajnerica #osluškuje“ tkaninu, njihovu teksturu i podatnost, te pronalazi „idealne“ forme u vidu odjevnog predmeta.

Lajtmotiv kolekcije su zaobljeni oblici i linije. Kako u osnovnim krojevima haljina, nogavica hlača, konveksnih volumena na leđima topića i haljina tako i u detaljima kao što su kragna, vratni izrez, prorez džepa te aplicirani ili ukrojeni dijelovi odjevnog predmeta.

Dodatna dinamika i bogatstvo kolorita postignuto je interpoliranjem elastičnih traka na minimalističke krojeve odjevnih predmeta. Osim što imaju funkcionalnu ulogu rastezljivosti i prilagodljivosti odjevnog predmeta postignuta je svježa estetska dimenzija i asimetrija.

U ovoj koloristički bogatoj kolekciji (od plave, ljubičaste, narančaste, cigla crvene, smeđe do bež i bijele) korištene su tkanine prirodnog podrijetla: pamuk, viskoza, svila, lan.

Kolekcija je zaigrana i pomalo romantična, donosi „mekše“, oblije i ženstvenije forme od dosadašnjih. Komunicira artistički i individualistički pristup odijevanju, bez žrtvovanja udobnosti i funkcionalnosti, te je namijenjena onima koji dijele iste vrijednosti i estetiku.

Pronađite ih na:

Facebook: petarbylidijaskocibusic

Instagram: https://instagram.com/petar_by_lidijaskocibusic/

  • Fotografirala: Ivana Jagušić
  • Model: Petra Milutin
  • Cipele: Hogl Shoes

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI