Novo ime zagrebačke rock scene, Charsi, predstavljaju pjesmu “Suddenly” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


PREMIJERA: Novo ime zagrebačke rock scene, Charsi, predstavljaju pjesmu “Suddenly”

Charsi su novo ime na zagrebačkoj glazbenoj sceni, a okupila ih je zajednička ljubav prema glazbenom stvaralaštvu i dobroj svirci te slični glazbeni utjecaji poput Beatlesa, Red Hot Chili Peppersa, Pink Floyda, Fleetwood Maca, Eaglesa, Coldplaya i drugih. Skloni su eksperimentiranju, tako da se u njihovim pjesmama mogu pronaći elementi raznih žanrova kroz koje prenose emocije onako kako ih proživljavaju.

Glazbu vole slušati jednako koliko i skladati, tako da im je to svojevrsna terapija. Članovi benda su braća Filip (bas gitara, vokal) i Slaven Špoljarić (gitara, glavni vokal), Vedran Čagalj Chagy (glavna gitara, vokal) i Juraj Majstorović JJ (bubnjevi, vokal).

Zanimljivo je napomenuti da su svi članovi prvenstveno gitaristi, od toga dvojica s diplomom Muzičke akademije, a osim vrhunskim sviranjem, postižu poseban sklad kvalitetno aranžiranim višeglasnim pjevanjem. Pažljivo pripremljene i energijom nabijene live svirke za njih su poseban događaj te uživaju u interakciji s publikom kao i u upoznavanju novih ljudi.

Pjesma “Ready set Go” u svojoj demo, garažnoj verziji poprilično je zavladala u zagrebačkom eteru osobito u eteru radio Yammata koji ih je i otkrio. Cijeli album uključujući i navedenu skladbu upravo se snima pod producentskom palicom Damira Trkulje Šilje u PurpleCat Studiju, a prvi službeni singl s kojim se predstavljaju je pjesma “Suddenly”. Za videospot zaslužni su Marko Kekić i Marko Turkalj.

Studijska verzija sad već poznate „Ready Set Go“ izlazi u ljeto 2024., a album očekujemo do kraja godine.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI