Objašnjenje stručnjaka: zašto se ne smiju svi anti-age tretmani koristiti ljeti

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ljeto je svima najdraže godišnje doba, a ujedno i iznimno bitno jer svi žele zablistati na godišnjem odmoru u ljetnim kombinacijama. Kako je bitna linija, isto tako je važan i izgled kože. Naime, pisali smo već o pripremi kože za ljeto i sunce, pa je bitno ponovno istaknuti koliki utjecaj sunčeve zrake imaju na kožu. Osim što daju preplanulu put, mogu nažalost, imati i negativan utjecaj. Upravo zato trebamo biti jako oprezni pri biranju anti-age tretmana tijekom ljeta.

Jednako tako je važna i kućna skincare njega lica. Moramo dobro paziti da kreme koje koristimo ljeti u sebi ne sadrže vitamin C, retinol ili bili kakve sastojke koji djeluju na ublažavanje pigmentacijskih mrlja, zato što u kombinaciji sa suncem ne djeluju dobro na kožu i zapravo stvaraju kontraefekt.

Anti-age tretmane poput mikrodermoabrazije također ne preporučujem raditi ljeti jer je to tretman koji abrazijom skida gornji, mrtvi sloj kože. Nakon tretmana, ostaje nova, mlada kožica, koja je osjetljiva i treba joj vremena da se prilagodi vremenskim utjecajima, u ovom slučaju na sunce. Iz tog razloga bolje je ne raditi ovaj popularni tretman preko ljeta.

Zatim, microneedling jer se laganim i brzim ubodima rade sitna oštećenja na koži, koja nisu vidljiva, ali dok se koža ne oporavi i zacijeli ne bi se trebala izlagati suncu. Dakle, svi neinvazivni tretmani koji ulaze dublje u slojeve kože i rade određena oštećenja nisu preporučljivi po ljeti. Ako se ipak odlučimo, svakako bi se trebali nekoliko dana kloniti sunca i obavezno koristiti kremu s faktorom 50 (što se preporučuje i neovisno o tome radimo li tretman).

Koje tretmane možete koristiti ljeti?

Tijekom ljetnih mjeseci svakako možete koristiti anti-age tretmane koji ne rade nikakva oštećenja, te tretmane njege lica koji imaju  hidratacijski učinak,

kako bi zadržali vlagu u koži lica jer je sunčeve zrake dodatno isušuju.

Med Visage je također jedan od odličnih tretmana koji se može raditi tijekom ljeta jer je neinvazivan, a djeluje na bore, podočnjake, smanjuje podbradak i zateže kožu. Med Visage je jedan od vodećih tretmana u svijetu kozmetologije i jedini je uređaj koji kombinira dvije tehnologije – ultrazvučnu i radiofrekvenciju. Radiofrekvencija stimulira i do 45 dana proizvodnju vlastitog kolagena.

Osim Med Visage koji je neinvazivni face lifting, možemo i raditi Hydrafacial  kako bi očistiti i hidratizirali kožu lica, te  dobili i dodatni  benefit s poznatim glow efektom nakon tog tretmana. Hydrafacial radi dubinski piling, čišćenje i dubinsku hidrataciju kože. Poželjno je da je koža uvijek zdrava i čista, pogotovo prije sunčanja,  ali je  svakako  preporuka da nakon ovog tretmana nekoliko dana izbjegavamo sunce i koristitmo SPF 50 kako bi se koža lica umirila , a potom slobodno možemo na sunce i plažu.

Ipak su jesen i zima kao stvorena godišnja doba za razne tretmane lica. Osim što sunce neće utjecati na kožu , nastala oštećenja od prethodnih mjeseci smanjit će se ili u potpunosti ukloniti kroz hladnije mjesece.

Ivana Škender

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI