Odlična prilika: do kraja listopada besplatan ulaz u uvalu Zavratnicu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Uvala Zavratnica se ne naziva bez razloga biserom naše obale – to je jedna od naših najljepših uvala. Ono što Zavratnicu zapravo čini tako posebnom jest kontrast sivog kamena, niskog raslinja i tamno modre boje mora koja ponosno bliješti u svojoj ljepoti. 

Iz Parka prirode Velebit stiže fantastična vijesti – sve do 31. listopada je ulaz u uvalu Zavratnicu za sve individualne posjetitelje besplatan. U pitanju je promotivna akcija “Mjesec hrvatskog turizma”

Pogled u uvalu Zavratnica s morske strane

Zavratnica je u biti potopljena bujična dolina s kanjonskim liticama visokim oko 100 metara, a sama dužina zaljeva je oko 900 metara. Kako piše na službenoj stranici Parka prirode Velebit Zavratnica je nastala u slojevima kredne starosti iz kojih se zbog velike razlomljenosti formiraju brojni sipari koji su zaustavljeni podzidima te sadnjom drveća i niskog raslinja. Do danas je izbrojano 129 biljnih vrsta, od čega je čak 100 autohtonih i 20 alohtonih. 

Fotografije Lucija Biondić

Zavratnica nudi predivnu i nezaboravnu šetnicu, a nipošto nemoj propustiti i najljepši pogled na ovu uvalu koji se pruža s vidikovca.

Izvor: underdreamskies.com

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI